Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 25 Ağustos 2016 - 15:58 Yorum: 0

Binlerce öğrencinin üniversiteli olma hayali devam ediyor

Üniversite yerleştirme sonuçlar açıklandı. Bu yılki yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık 960 bin aday üniversiteye yerleşirken, tercih yapan 400...

Binlerce öğrencinin üniversiteli olma hayali devam ediyor

Üniversite yerleştirme sonuçlar açıklandı. Bu yılki yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık 960 bin aday üniversiteye yerleşirken, tercih yapan 400 bin aday ise üniversiteye yerleşemedi. Ancak üniversiteye yerleşemeyen adayların, son bir fırsat niteliği taşıyan "Ek Tercih" sürecini verimli değerlendirerek üniversiteli olmaları mümkün. İstanbul Aydın Üniversitesi de rehberlik kadrosu ile birçok şehirde hizmet veren tercih merkezlerinde 26-30 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerle bir araya gelecek.

Lisans bölümlerine taban puan şartı nedeniyle yerleşme ihtimali zor olan adayların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirten İAÜ Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu, önlisans programlarının tercih edilmesi sonrasında da öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisansa devam hakkına sahip olabileceklerini söyledi. Ek yerleştirme döneminde dikkatli araştırmalar yapıldığı takdirde doğru tercih yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağının altını çizen Kutlu "İlk tercihte düşünmediğiniz ya da tam bilgi sahibi olmadığınız bir alanla ilgili araştırma yapmak ve tercih etmek mantıklı ve normal bir süreç. Üstelik sonunda üniversiteli olma şansı var. Ek kontenjanda tercih yapan aday sayısının düşüklüğü de göz önüne alınırsa yerleşme şansı artacaktır. 5 gün gibi kısa bir sürede bu kararları vermekse çok kolay değil. Şimdiden üniversiteler ziyaret edilmeli, bölümler ve kariyer imkânları hakkında bilgi alınmalı. Örneğin; birçok aday ön lisans bitirip DGS ile lisans tamamlama konusunda yeterince bilgiye sahip değil. Tavsiyemiz bu günlerin, biraz daha fazla geleceğimizle ilgili konulara ayrılması. Emin olun doğru araştırmalar yapıldığında, istenilen bir bölümde okuyarak üniversiteli olmak çok zor değil" dedi.

11 Fakülte, 1 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretime devam eden İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendislik, Eğitim, Güzel Sanatlar, İletişim, Mimarlık ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, Hukuk Fakülteleri ve Yabancı Diller Yüksekokulu'nda toplam 56 farklı lisans programını bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Adalet, Sağlık ve Anadolu Bil Meslek Yüksekokulları'nda toplamda 68 farklı ön lisans programında da öğrencilere eğitim imkânı sunuluyor.

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, üniversite olarak yüzlerce üniversite ile iş birliği anlaşmaları olduğuna dikkat çekerek "İstanbul Aydın Üniversitesi olarak, bugüne kadar 490'ın üzerinde uluslararası üniversite ile eğitim iş birlikleri imzaladık. Öğrenci ve akademisyen değişimi, yaz okulları, stajlar, ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi gibi konular bu anlaşmaların en temel unsurları. Bu iş birlikleri gerçekten çok önemli. Türkiye'de iş dünyasından ciddi bir talep var. Bu talep donanımlı, sektörde uygulama tecrübesi olan, inovatif düşünmeye yatkın, uluslararasılaşmanın önemini kavramış personel talebi. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak sanayi kuruluşlarıyla düzenli bir şekilde sektör toplantıları gerçekleştiriyor ve sektörlerdeki konuları yakından takip ediyoruz. İş dünyasının öncü kuruluşlarının da arasında yer aldığı on binlerce çözüm ortağı ile öğrencilerimize istihdam olanağı da sunuyoruz. İAÜ'den mezun olan öğrencilerimizin yüzde 75'i çeşitli iş kollarında istihdam ediliyor. Öğrencilerimizi bu anlayış doğrultusunda iş dünyasına ve hayata hazırlıyoruz." diye konuştu.

İAÜ'nün fiziki şartlar açısından da gelişmiş olduğunu vurgulayan Dr. Aydın "Üniversiteleri sadece amfi ve laboratuvarlardan ibaret görmek doğru olmaz. Bir üniversiteyi üniversite yapan özellikler arasında spordan kültürel faaliyetlere, kulüplerden sosyal sorumluluğa, kongrelere ve sempozyumlara kadar birçok temel özellik sıralanabilir. İstanbul Aydın Üniversitesi bu alanda Türkiye'deki en aktif üniversitelerden biri. İstanbul'un son derece merkezi bir noktasında bulunmasına rağmen, içerisinde ciddi manada yeşil alanları, kampüs içindeki dinlenme alanları, kafe ve restoranları, kampüs dışı sosyal tesisleri bulunmaktadır" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber