Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

Bir Anlık Da Olsa Engelli Oldular

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak ve engelli vatandaşların toplumda yaşadıkları zorluklara dikkat...

Bir Anlık Da Olsa Engelli Oldular

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak ve engelli vatandaşların toplumda yaşadıkları zorluklara dikkat çekebilmek amacıyla "Birlikte hissedelim" adlı duyarlılık projesi etkinliği düzenlendi.

Kadirli'de özel bir rehabilitasyon merkezince düzenlenen etkinlik şehrin en işlek caddesi olan Atatürk caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Engelli gençlerin de katıldığı etkinlikte caddeden geçen vatandaşlardan bir anlık da olsa görme, yürüme ve işitme engelli olmaları ve yolun karşı tarafındaki kaldırıma geçmeleri istendi. Engellilerin sosyal hayatta yaşadığı zorlukları anlayabilmek için bir anlık da olsa engelli olan vatandaşlar özellikle tekerlekli sandalyeler ile yolun karşı tarafına geçmekte zorlandılar.

Projeye destek verdiklerini ve bir anda olsa engellilerin ne hissettiğini anlayabilmek için faydalı bir proje olduğunu söyleyen Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, "İçinde bulunduğumuz hafta engelliler haftası. Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları anlatmak, empati kurmak, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu insanlara kavratmak ve sosyal hayattaki engellilerin sıkıntılarına engelsiz vatandaşların nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla bugün burada bu etkinliği düzenliyoruz. Yaşadığımız şehirlerin engelli vatandaşlara göre de dizayn edilmesi, kaldırımından tutunda yolundan veya bir engelli vatandaşın karşıdan karşıya rahatça geçebilmesi için şehirlerin buna göre yapılanması gerektiğini düşünüyoruz. Umarım bu etkinlik bir farkındalık oluşturmuştur" dedi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert de görme engellilerin karşıdan karşıya geçerken nasıl sıkıntılar yaşadığını anlayabilmek için bir anlık da olsa gözüne bantlı gözlük takarak karşıya geçmeye çalıştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber