Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

Bir Aşçının Dünlüğü’nden iyi aşçı olabilmenin ipuçları

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İNOKSAN iş birliğince düzenlenen "Bir Aşçının Dünlüğü" başlıklı söyleşi, Öğrenci Merkezi Salon 2009'da...

Bir Aşçının Dünlüğü’nden iyi aşçı olabilmenin ipuçları

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İNOKSAN iş birliğince düzenlenen "Bir Aşçının Dünlüğü" başlıklı söyleşi, Öğrenci Merkezi Salon 2009'da gerçekleştirildi. Etkinlikte, Big Chefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alev Dündar Arıkan, gastronomiyi kısaca iyi yeme-içme bilimi ve sanatı olarak tanımlayarak, Anadolu Üniversitesi olarak gastronomiyi önemsediklerini belirtti. Turizm sektöründe gastronominin önemli bir yere sahip olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Arıkan, "Turistler gittikleri yerlerde ve katıldıkları etkinliklerde mutlaka bir şeyler yiyip içiyorlar ve bazı durumlarda tatlıkları bu yeni lezzetler gezilerinin en önemli anıları oluyor. Biz de Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yeni lezzetleri en güzel şekilde üretebilecek, sunabilecek, kültürümüze özgü yöresel lezzetleri gün ışığına çıkaracak, bunları işletmelerde yeni nesillere ulaştırabilecek nitelikteki turizmcileri, araştırmacıları ve öğretim elemanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda sektörle iş birliği içerisinde olup sektördeki gelişen teknolojilerden ve şeflerin deneyimlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi.

Para kazanmak müşteri memnuniyetinden geçiyor

"Aşçılık mesleğini yaptığınız sürece size en fazla destek olacak kişi arkadaşlarınızdır" diyerek sözlerine başlayan Murat Aslan, iyi bir aşçı olabilmek için staj yapmanın ve staj yaparken de zamanın iyi kullanılmasının gerekliliğine değindi. Aşçılığın zor ama çok keyifli bir meslek olduğunu söyleyen Aslan, işletmeye para kazandırılmasının iş hayatındaki ana görevlerin başında geldiğini, bunun için de müşteri memnuniyetinin sağlanmasının ve işletme maliyetlerinin korunmasının önemli olduğunu belirtti. Aşçının kendi bölümleri dışında diğer mutfak bölümlerini de bilmesi ve kontrol etmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Aslan, son olarak iş hayatında yaşadığı olaylardan ve tecrübelerden bahsederek sözlerini noktaladı.

Söyleşi sonunda ise katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. İNOKSAN Kurumsal iletişim lideri Oya Ataeli, mutfak sektöründe hikayeyi katanın insan olduğunu söyleyerek öğrencilerin etkinliğe olan yoğun ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ileterek sözü İNOKSAN Güney Marmara Proje Satış Sorumlusu Hüseyin Atılgan'a bıraktı. "Doğru mutfak nasıl planlanır" başlıklı sunumunu gerçekleştiren Atılgan ise planlamaya başlanılmadan önce kapasitelerin belirlenmesinin ve tasarıma yön verilmesi için de sektörlerle görüşülmesinin önemini belirtti. İyi bir mutfak tasarımı hakkında da bilgiler veren Hüseyin Atılgan, son olarak iyi tasarım örneklerini öğrencilerle paylaştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber