Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Muğla il ve ilçelerinde ikamet eden "Temsili Askerlik" yapmak üzere Muğla Garnizon ve İl Jandarma Komutanlığına başvuran toplam 37 genç aileleri ile birlikte...

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Muğla il ve ilçelerinde ikamet eden "Temsili Askerlik" yapmak üzere Muğla Garnizon ve İl Jandarma Komutanlığına başvuran toplam 37 genç aileleri ile birlikte bir gün süre ile kışlada misafir edildiler. Engelli gençler eğitim elbisesi ve teçhizatı ile donanmış olarak kendileri için hazırlanan yemin törenine katılırken, gün boyunca birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine katıldılar ve yemeklerini diğer erbaş ve erler ile yediler.

Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Menteşe ve Ula Kaymakamları, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, engelli askerlerin aileleri ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Temsili askerlik töreninde Muğla Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Menderes Çetinözlü ve Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Marmaris Şubesi Yasemin Tümer birer konuşma yaptı. Yasemin Tümer yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gelenekselleşen temsili askerlik töreni için bir araya geldik. Bu mutlu günde çakı gibi kınalı kuzularımızı siz vatan evlatlarımızın da yardımı ile asker ocağına emanet ettik. Askerlik Türk erkeğinin geleneğinde hayatı boyunca anılarını taze tutacağı bir anı olarak anlatacakları bir dönemdir" dedi.

Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, yüreği askerlik aşkı ile çarpan, fakat bazı özel nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremeyen, kısa süreli de olsa askerlik coşkusunu yaşamak ve gönüllerindeki bu hasreti dindirmek için Muğla İl Jandarma Komutanlığına 37 gencin müracaat ettiğini söyledi. Özfidan, "Anayasamızda vatan hizmeti her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Ana babalar evlatlarını milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına bir bayram coşkusu içinde göndermektedir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömrü boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. Bu amaçla 2003 yılından itibaren temsili askerlik uygulaması başlatılmıştır. Değerli silah arkadaşlarım içtiğiniz bu ant, yaşamınız boyunca size inanç ve güç verecektir. Bu ant sizden vatanseverlik ve fedakârlık beklemektedir" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise, Kurtuluş savaşında bu vatanın sadece askeri ile değil, engellisi ile yaşlısı ile genci ve çocuğu ile top yekûn yapılan bir mücadele ile kurtarıldığını açıkladı. Vali Çiçek, "Türkiye Cumhuriyet'i Devleti'nin kuruluşundaki ruh bugün de aynı heyecan ve şevkle devam etmektedir. Bugün de Türkiye Cumhuriyet'ini yıkmak ve bölmek için uğraşanlara geçmişte nasıl cevap verildiyse bugün de aynı cevabı verecek güce sahiptir bu vatan evlatları" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na temsili askerlik için başvuru yapan 37 engelli genç için yemin törenine geçildi. Temsili olarak yemin eden engellilerin temsili terhis belgeleri Vali Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş tarafından verildi. Törenin ardından askeri geçit töreni ve temsili askerler ile ailelerine öğle yemeği ikram edildi.

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Bir Gün De Olsa, Askerlik Onuru Yaşadılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber