Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 20 Aralık 2014 - 11:23 Yorum: 0

Bir hasta için araç tahsis ettiler

Kamu Hastaneleri Birliği Hakkari Genel Sekreterliği, Yüksekova ilçesinde yaşayan ve maddi imkansızlık nedeniyle hastaneye gitmekte güçlük çeken diyaliz hastası çocuk için araç tahsis etti

Bir hasta için araç tahsis ettiler

HAKKARİ (AA) - NECMİ ERTUŞ - Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Yüksekova ilçesinde yaşayan ve maddi imkansızlık nedeniyle hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan diyaliz hastası çocuk için özel araç kiraladı.

İlçenin Mezarlık Mahallesi'nde yaşayan 6 nüfuslu Bozkurt ailesinin 13 yaşındaki çocukları Nebahat, kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle Hakkari Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde tedavi görmeye başladı.

Haftanın 3 günü diyaliz makinesine bağlanması gereken ancak hastanenin yaşadığı yere 80 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşayan Nebahat için ailesi, doktorların da desteğiyle Kamu Hastaneleri Birliği Hakkari Genel Sekreterliği'nden yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen genel sekreterlik, Nebahat Bozkurt'a sahip çıktı ve hastaneye ulaşımını sağlamak için bir araç tahsis etti.

Kiralık olarak tahsis edilen araçla haftanın 3 günü Yüksekova ilçesindeki evinden alınarak 80 kilometre uzaklıktaki Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilen Bozkurt, tedavisinin ardından yeniden aynı araçla evine bırakılıyor.

Hastanın kız kardeşi Nezahat Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşine sunulan hizmetten mutluluk duyduklarını belirterek, daha önceleri kardeşinin tedavisini güçlükle yaptırdıklarını ancak aracın tahsis edilmesiyle yaşadıkları tüm sıkıntının son bulduğunu söyledi.

Yardımlarından dolayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne teşekkür eden Nezahat Bozkurt, "Şimdi araçla Hakkari'ye giderek kardeşimin tedavisini sürdürüyoruz. Sağlanan bu imkandan dolayı yetkililere ve kardeşimin doktorlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber