Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mayıs 2016 - 18:48 Yorum: 0

“Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak” Semineri

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak" konulu...

“Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak” Semineri

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak" konulu seminere, bölge sanayi temsilcileri yoğun ilgi gösteri.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi ve AR-GE Uzmanı Olgun Usta'nın konuşmacı olarak katıldığı AR-GE seminerinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Natan Yakuppur da hazır bulundu. Programın açılış konuşmasını yapan Natan Yakuppur, "Bölgemizi daha ileriye taşımak ve gelişim potansiyelini ortaya koymak adına düzenlediğimiz bu seminere gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu yoğun katılımınızın daha güzel çalışmalar ortaya koymak için cesaretimizi arttırdığını itiraf etmeliyim" diye konuştu.

ARGE POLİTİKALARI ÖNCELİĞİMİZ HALİNE GELDİ

AR-GE'nin ekonomik büyüme ve kalkınmayı etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyen Yakuppur, "AR-GE ve yenilik, hepinizin de bildiği üzere, küresel rekabette ülkelerin ve bölgelerin pozisyonunu farklılaştırıcı bir etkiye sahip. Bölgelerarası rekabet yarışında maliyete dayalı rekabet, yerini bilgiye dayalı rekabete bıraktı. Dolayısıyla, bilgiye dayalı rekabetin aracı olan AR-GE ve yeniliğe yönelik politikalar, bizim de önceliğimiz haline geldi. Bugünkü toplantıya katılan siz değerli katılımcılar da bu gerçeğin farkındadır" dedi.

YENİ ARGE MERKEZLERİNİN KURULACAĞINA İNANIYORUZ

Çerkezköy'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı 8 AR-GE Merkezi bulunduğunu belirten Natan Yakuppur, "Bu sayının artırılması ülkemizi küresel rekabette üst sıralara taşımak açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan farklı sektörlerden yaklaşık 80 kişinin bölgede farklılık yaratmak adına çok önemli bir rakam olduğunu belirten Yakuppur, şunları söyledi:

"Bu toplantı sonrasında bölgemizde yeni AR-GE merkezlerinin kurulacağına ve ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sunulacağına inanıyoruz. Yeni AR-GE Merkezlerinin kurulması ve Endüstri 4.0 olarak tanımlanmaya başlanan dönüşümü destekliyoruz. Tüm katılımcılarımızın ortak bir çaba içerisinde hareket etmesinin Türkiye'nin küresel değer zincirinden aldığı payı artıracağına inanıyoruz."

Natan Yakuppur'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi ve AR-GE Uzmanı Olgun Usta, katılımcılara eski AR-GE kanunu ve yeni AR-GE kanunu hakkında bilgiler vererek, yeni kanunun getirdiği değişiklikleri anlattı.

“Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak” Semineri

“Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak” Semineri

“Bir İşletmede AR-GE Merkezi Kurmak” Semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber