Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:43 Yorum: 0

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

Bursa'da 5 ilçede altyapı çalışması sebebiyle 48 saatlik su kesintisi başlıyor.

'Bir Tıkla 'Suyun Kesilecek Mi Öğren...

Bursa'da 5 ilçede altyapı çalışması sebebiyle 48 saatlik su kesintisi başlıyor. Buski, vatandaşların bilgilenmesi için web sitesi üzerinden abone numarası girilerek su kesintisi bilgilendirmesi yapıyor. www.buski.gov.tr/tr/kesinti adresinden abone numarası sorgulanarak kesinti bilgisi lokal bazda öğrenilebiliyor.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik 14-15 Mayıs 2016 günleri uygulanacak su kesintisi öncesi, gerçekleştirilecek altyapı ve teknik destek çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca, vatandaşların abone numaraları ile kendi evlerinde su kesintisi yaşanıp yaşanmayacağını öğrenebileceği internet sitesi de yayına girdi.

İnceleme gezisine çalışmaların ilk noktası olan Doğancı Barajı çıkışındaki "Beşli Vana Odası"nda başlayan Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuyla altyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında Bursa'nın geldiğine işaret eden Çetinavcı, "Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminine yönelik BUSKİ'nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları, bunu sağlayan unsurların başında gelmektedir. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gürsu ilçelerinin bazı mahallelerinde uyguladığımız kesinti, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik hedeflediğimiz üstün hizmet anlayışımızın neticesidir. Doğancı Barajı çıkışı "Beşli Vana Odası'nda ekiplerimizin gerçekleştirdiği çalışma, Doğancı Barajı'ndan Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne giden ana isale hattının beşli vanaya bağlanmasını kapsamaktadır" diye konuştu.

Çalışma güzergahının ilk noktası "Beşli Vana Odası"nın ardından, güzergah zincirinin ikinci halkası Doğancı Köyü yakınındaki Doğancı Barajı pantolon uygulamasını yerinde inceleyen Çetinavcı, uygulama kapsamında iki adet debimetre ile bir adet vana montajının yapılacağını vurguladı. Çalışma güzergahının üçüncü ve dördüncü halkalarını oluşturan Dere Bahçe ve D 12-2 depo çıkışındaki branşman alımlarını yerinde inceleyen Çetinavcı, çalışma kapsamında 1000 ve 1200 milimetre çaplı boruların devreye alınacağını belirtti.

Bursa merkezdeki içme suyu hatlarını yenilediklerine işaret eden Çetinavcı, "Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği normları çerçevesinde paslanmaz çelikten imal edilen borularla Bursa merkezdeki isale hatlarımızın tamamını yeniledik. Böylelikle, sağlıklı ve kesintisiz içme suyunun değerli hemşerilerimize ulaştırılmasında çok önemli bir adımı atmış olduk. Yenileme ve iyileştirme çalışmalarımız bütün Bursa'yı kapsayacak biçimde devam ediyor" dedi.

Çalışma zincirinin diğer halkalarını oluşturan Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisinde vana değişimleri, D 13 HES branşman bağlantısı ve Mihraplı Park C3 branşman alımı uygulamalarını da yerinde inceleyen Çetinavcı, sahadaki teknik ekip ve ekipmanlarıyla bütün hazırlıklarını tamamladıklarını, su kesintisi yapılacak bölgelerdeki vatandaşların kesintiden olumsuz etkilenmemeleri için her türlü önlemi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Aboneler BUSKİ'nin www.buski.gov.tr/tr/kesinti adresli internet sitesinden, BUSKİ abone numaralarını girmeleri durumunda, kesintiye ilişkin bilgi edinebilecekler.

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

"Bir Tıkla "Suyun Kesilecek Mi Öğren...

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber