Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Bir yaşındaki bebek hastanede 10 gündür ailesini bekliyor

Şırnak'tan 10 gün önce 1 yaşındaki bebekleri Ubeyt Kaya'yı solunum ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle Batman'da özel bir hastaneye getiren ailenin o günden sonra hastaneye gelmediği bildirildi

Bir yaşındaki bebek hastanede 10 gündür ailesini bekliyor

BATMAN (AA) - Şırnak'tan bebekleri Ubeyt Kaya'yı solunum ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle Batman'daki özel bir hastaneye getiren ailesinin 10 gündür hastaneye gelmediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Hacı ve Nergiz Kaya çifti, rahatsızlanan 10'uncu çocukları 1 yaşındaki Ubeyt'i, 10 gün önce ambulansla Batman'daki özel bir hastaneye getirdi.

Burada yapılan tetkiklerde solunum ve kalp atışlarının yetersiz olduğu tespit edilerek tedavi altına alınan Kaya'nın ailesi o günden sonra hastaneye gelmedi.

Bir süre yoğum bakım ünitesinde tedavi gören ve daha sonra servise alınan Kaya'nın taburcu edilebilmesi için 5 gündür ailesinin hastaneye gelmesi bekleniyor.

- "Ailenin bebeklerine sahip çıkmasını bekliyoruz"

Uzman Doktor Şirin Aslankılıç, yaptığı açıklamada, hastaneye getirilen Kaya'ya kısa sürede müdahalenin yapıldığını, hastanın 5 günde toparlandığını belirtti.

Kaya'nın durumunun her geçen gün daha da iyileştiğini ifade eden Aslankılıç, "Ailenin bebekle ilgilenmemesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bebeğin anne ve babasını hala görmedim. Ailesi bebeği terk etti diyemeyiz ancak bebek 10 gündür burada" dedi.

Sağlık personelinin bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Aslankılıç, bebeğin 5 gün sonra taburcu edilmesinin planlandığını kaydetti.

Aslankılıç, "Biz nasıl tedavi sonucu bebeğin iyileşmesine sevindiysek, ailenin de biraz duygusal davranarak gelip bebeklerine sahip çıkmasını, ona kavuşmalarını bekliyoruz. Bizim ebe ve hemşirelerimizin gösterdiği ilgi ve yakınlığı ailenin de bebeğine göstermesini istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber