Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Bir yılda 5 bin 800 litre atık yağ bertaraf edildi

SİNOP (AA) - Sinop Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan bitkisel atık yağ toplama kampanyasında 2014 yılı itibarıyla 5 bin 800 litre atık yağın toplandığı...

Bir yılda 5 bin 800 litre atık yağ bertaraf edildi

SİNOP (AA) - Sinop Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan bitkisel atık yağ toplama kampanyasında 2014 yılı itibarıyla 5 bin 800 litre atık yağın toplandığı ve bertaraf edildiğini bildirildi.

Bitkisel atık yağların çevreye verdiği büyük zararların önüne geçilmesi amacı ile başlatılan kampanyaya Camikebir Mahallesi Muhtarı Şahin Özkara, muhtarlık binası içinde kurduğu ünite ile destek verdi.

Toplanan atık yağları teslim alan Özkara, atık yağları toplayıp biriktiren duyarlı ev hanımlarına belediye tarafından verilen çeşitli hediyeleri dağıttı.

Sinop Belediye Başkanı Ergül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Belediyemiz aracılığı ile bugüne kadar çeşitli maddelerin geri dönüşümlerini sağlayarak çevreye ve doğaya verebilecekleri zararları engellemeye, azamiye çekmeye çalıştık. Bu alanda yaptığımız en önemli çalışmaların başında bitkisel atık yağların toplanması ve bertaraf edilmesi gelmektedir. Sadece 2014 yılı içinde 5 bin 800 litre yağı bertaraf etmeyi başardık. Bu duruma duyarlılık gösteren tüm ev hanımlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Camiikebir Mahallesi muhtarımız Şahin Özkara yapmış olduğu çalışma ve topladığı atık yağlar ile hem bizlere destek oluyor, hem de topluma örnek olup vatandaşlarımıza ön ayak oluyor. Sayın Özkara'yı şahsım ve kurumum adına kutluyor, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.''

ETİKETLER:  Sinop
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber