Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Birecik’te yüksek kiralar TOKİ ile düşüşe geçecek

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, 4 bin konutluk TOKİ projesinde ilk kazmanın yılsonuna doğru vurulacağını belirterek,...

Birecik’te yüksek kiralar TOKİ ile düşüşe geçecek

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, 4 bin konutluk TOKİ projesinde ilk kazmanın yılsonuna doğru vurulacağını belirterek, şehri büyük oranda rahatlatacak proje ile ilçede yüksek seyreden kira bedellerinin de yüzde 50 oranında düşmesini beklediklerini söyledi.

TOKİ konutları için 4 bine yakın başvuru aldıklarını ve yer tahsisinin yapıldığını ifade eden Pınarbaşı, "TOKİ'nin ana felsefesi, arsayı para ödemeden temin etmek. Maliye Bakanlığı ile görüşüldü, Hazine'ye ait bir yer tespit edildi. Mevki Şanlıurfa yönünde olacak" dedi.

Sayıyı önce Bin 500 olarak belirlediklerini, daha sonra 4 bine çıkardıklarını aktaran Pınarbaşı, "OSB o bölgede yapılıyor, hastane o bölgede bitmek üzere. Yeni yatırımlar o bölgede olacağı için şehri bu dar bölgeden çıkarmamız lazım. Şuan da Birecik'te en büyük problem, ev yapmak için arsa olmayışı" ifadelerini kullandı.

Birecik'te bölge standartlarına oranla kira bedellerinin çok yüksek olduğunu belirten Pınarbaşı, "4 bin konut tamamlandığında kira bedelleri sanıyorum yüzde 50 düşecek. Talebi 4 binde kapattık, yoksa başvuru 5 bini de bulabilirdi" şeklinde konuştu.

Şehir rahatlayacak

TOKİ konutları projesinin seçim vaatlerinden biri olduğunun altını çizen Pınarbaşı, "İnsanlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız dedik. Buradan ev alacak kişinin ne kendisinin ne de ailesinden bir kişinin üzerine ev olmayacak. Amaç önce insanları ev sahibi yapmak. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde şehir yukarı taşınacak ve yeni bir şehir merkezi oluşacak. Bir uydu kent oluşacak. Yeni projeler şehir dışında olmalı ki hem trafik rahatlasın hem de yarın burada fabrikalar kurulduğunda insanlar Birecik şehir merkezine git gel yapmak zorunda kalmasınlar" ifadelerini kullandı.

2018'de teslim edilecek

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, projede ilk kazmanın yılsonunda vurulacağını belirterek, "2018 yılı sonuna kadar herkese evler dağıtılmış olacak. Daha önce TOKİ, Birecik'te 400 konut yapmıştı, bu ikinci proje. O zaman çoğu kişi sıcak bakmadı ama şimdi prim yaptı ve milletin ilgisini çekti" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber