Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 17 Aralık 2018 - 12:08 Yorum: 0

Birgi’nin asırlık çınarları bakımda

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesindeki asırlık çınarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler...

Birgi’nin asırlık çınarları bakımda

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesindeki asırlık çınarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bakıma alındı.

Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesinde bulunan bazı çınar ağaçlarında, kuruma tehlikesine karşı bakım yapıldı. Ödemiş ilçesindeki tarihi Birgi Mahallesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, çınar ağaçlarına titizlikle bir çalışma uyguladı.

Bakım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Birgi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yapıcı, ağaçların zaman içinde yıpranmaya başladıklarını ve çürüme belirtilerinin ortaya çıktığına belirterek şunları söyledi:

"Birgi'de özellikle bazı meydanlarda meydanın tarihi ile yaşıt çınar ağaçlarımız var. Asırlık diyebileceğimiz bu ağaçların koruma altına alınması gerekiyordu. Muhtarlık olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne başvuru yaptık ve bu ağaçları hayatta tutabilmek için yardım talep ettik. Geçtiğimiz günlerde ağaçlarımıza özel bir bakım yapıldı."

Birgi’nin asırlık çınarları bakımda

Birgi’nin asırlık çınarları bakımda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber