Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 16 Ocak 2018 - 17:08 Yorum: 0

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott resmi olarak görevine başladı

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a güven mektubunu sunmasının ardından resmi olarak görevine başladı.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott resmi olarak görevine başladı

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a güven mektubunu sunmasının ardından resmi olarak görevine başladı.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a güven mektubunu sunmasının ardından resmi olarak görevine başladı.

1982 yılında, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olarak göreve baslayan Chilcott, bu zamana kadar Sri Lanka ve Maldivler Yüksek Komiseri (2006-2007); Amerika Birleşik Devletleri'nde Büyükelçilik Müsteşarı (2008-2011); İran Büyükelçisi (2011'in sonlarında elçiliğin saldırıya uğraması nedeniyle sadece altı hafta için) ve son olarak da İrlanda Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Bu görevleri dışında Chilcott 1985-1988 yılları arasında Ankara'da; 1993-1995 yılları arasında Lizbon'da ve 1998-2002 yılları arasında da Birleşik Krallık'ın Brüksel'deki AB Temsilciliği'nde görev yaptı.

Denizaşırı ülke görevleri dışında, Dışişleri Bakanlığının Londra'daki Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan sorumlu merkezinde çalışan Chilcott, görevi süresince Malcolm Rifkind ve merhum Robin Cook olmak üzere iki Dışişleri Bakanının özel kalemi olarak çalıştı. 2003 yılında Irak Politika Birimi Yöneticisi ve 2003 ile 2006 yılları arasında ise Avrupa Ülkeleri ile İkili İlişkiler Departmanı Yöneticisi olarak görev yaptı.

Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott'ın bir kızları ve üç oğulları var.

Orta ve lise öğrenimini Ipswich'teki St. Joseph Koleji'nde tamamlayan Chilcott, Oxford'dan önce ise Kraliyet Donanması'nda deniz subay adayı olarak bir yıl okudu. Dominick'in hobileri arasında yürümek, her türlü spor faaliyeti, kitap okumak, tarih, müzik ve tiyatro yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber