Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 28 Ağustos 2014 - 00:13 Yorum: 0

Birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Başbakan Erdoğan'la cumhurbaşkanı olarak yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ülkesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı dönem teslim törenine düşük kurda temsilci göndererek 'bir mesaj vermesi' gibi bir durumun muhakkak sözkonusu olmadığını söyleyerek, 'Başbakan Erdoğan'la cumhurbaşkanı şekilde yeni vazifesinde ortak çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeyi ve ortak çalışmayı sürdürmeye bulunan bağlılığımızı koruyoruz' dedi.

Psaki, gündelik matbuat brifinginde bir gazetecinin, Cumhurbaşkanlığı dönem teslim törenine ABD Başkanı Obama’yı temsilen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily'nin katılacak olmasına dikkati çekerek, 'ABD'nin törende sebep düşük kurda temsil edildiğine' yönelik sorusunu da yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la cumhurbaşkanı şekilde yeni vazifesinde ortak çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini anlatım eden Psaki, Obama'nın Erdoğan'la birkaç hafta evvela üretken bir görüşme yaptığını ve kendisini cumhurbaşkanı seçilmesinden ötürü kutladığını belirtti.

Psaki, 'Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeyi ve ortak çalışmayı sürdürmeye olan bağlılığımızı koruyoruz' dedi.

Beyaz Saray'ın dün açıkladığı, devir teslim törenine katılacak Amerikan delegasyonunun temsil düzeyinin, 'ülkelerin, ülke başkanları ve ya dışişleri bakanlarının katılamadığı hallerde Ankara'da yerleşik temsilcileri sebebi ile temsil edilebileceğini öngören Türkiye'deki ülke protokolüyle uyumlu olduğunu' kaydeden Psaki, Obama'nın ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine namzet gösterdiği John Bass'ın, adaylığının Senato sebebi ile hala onaylanmaması itibarı ile Ankara'daki görevine henüz resmen başlayamadığını hatırlatarak, 'Eğer Kongre, Türkiye Büyükelçimizi onaylasaydı, (büyükelçimiz) törene memnuniyetle katılırdı' ifadesini kullandı.

Psaki, 'ABD'nin temsil düzeyini düşük tutarak bir mesaj mı eda etmek istediği' şeklindeki bir soruyu, 'kesinlikle hayır' diye yanıtladı.

MUhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber