Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Ocak 2018 - 14:08 Yorum: 0

Birlikten süt fiyatları açıklaması

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, süt fiyatlarının düşük olmasının hem çiftçiye, hem ülkeye zarar verdiğini...

Birlikten süt fiyatları açıklaması

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, süt fiyatlarının düşük olmasının hem çiftçiye, hem ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaretinde konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, "Üreticimiz süt fiyatlarından dolayı mağdur olmuştu. Bu mağduriyet 3 sene evvel başladı. 2104 Temmuz ayında açıklanan süt fiyatı 1.15 müstahsil fiyatı idi. Ondan sonra dünya ve ülke genelindeki bazı sıkıntılardan dolayı soğutma primlerimiz bu 1.15'in içine dahil oldu. Ve birliklerimiz de bu paranın içinden müstahsili kesmek zorunda kaldı. Böylelikle süt fiyatları gerilemiş oldu. Süt fiyatlarının düşmesi tabii ki üretici açısından çok önemli, fakat ülkenin de burada bir sürü kaybı var. Bu süreçte birçok süt ineği kesildi. Bunun zararını şimdi görüyoruz" diye konuştu.

Keskin, "Son yapılan aslında zam değil, olması gereken rakamlara yavaş yavaş geliyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa süt yem paritesini 1,3'e getirmiş olduk. Bu da ülke ve üreticimiz açısından çok önemli" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber