Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Bisiklet tamircisi kız kardeşler

Kütahya'da bisiklet tamirciliği yapan kız kardeşler, ustalıklarıyla adeta erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor- Abla Çavdır: "İşimi severek yapıyorum, oldukça da memnunum. Kadınlar istedikten sonra yapamayacakları iş yok"

Bisiklet tamircisi kız kardeşler

KÜTAHYA (AA) - RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da babaları vefat ettikten sonra bisiklet tamir dükkanlarının başına geçen iki kız kardeş, yıllardır bu işi ustalıkla yürütüyor.

Abla Gülom Çavdır (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce babasının vefat ettiğini, ondan sonra bisiklet tamirci dükkanının başına geçtiğini söyledi.

Daha sonra kız kardeşi Güner Akkaya'nın da (35) yanında çalışmaya başladığını dile getiren Çavdır, şöyle konuştu:

"Bisiklet tamirciliği mesleğini yaklaşık 20 yıldır sürdürüyorum. 15 yıldır bu iş yerinde faaliyet göstermekteyim. Önceleri görenler bu işi yaptığımıza veya yapabildiğimize inanamıyorlardı. Ancak sonraları işçiliğimizden memnun kaldıkları için çok sayıda müşterimiz oluştu. İşimi severek yapıyorum, oldukça da memnunum. Kadınlar istedikten sonra yapamayacakları iş yok. Bu işin de benim için hiçbir zorluğu yok bence."

Çavdır, bisikletin yanı sıra motosiklet tamiri de yaptıklarını anlattı.

- "Bu mesleği kızıma da öğretmek istiyorum"

Güner Akkaya da 12 yıldır ablasıyla birlikte bisiklet tamirciliğini yaptığını dile getirdi.

Evli ve bir kız annesi olduğunu kaydeden Akkaya, "Aslında kızıma da bu mesleği öğretmek istiyorum ancak kızım yaptığımız işe karşı. Genç olduğu için bu işi yapmak istemiyor. İnşallah bu işi yıllarca devam ettirmek istiyorum. Kadınlar istedikten sonra her şeyi başarabilirler, bundan eminim. Haydi kadınlar, kolları sıvayın ve yarından tezi yok bir işe başlayın" dedi.

Gülom Çavdır'ın eşi Ali Çavdır da işten kalan zamanlarında eşine yardım ettiğini aktardı.

Tamircilik mesleğinin erkek işi olduğunu ancak eşini ve kardeşini gördükten sonra kadınların da bu işi yapabildiğine hem kendisinin hem de çevredekilerin şahitlik ettiğini ifade eden Çavdır, "Eşimin bu işi başarıyla yürüttüğüne inanıyorum. Müşterilerimiz de oldukça memnun. Kadınlar istedikten sonra her türlü başarılı olurlar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber