Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 27 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

Bitki çayları bağışıklık sistemini kışa hazırlıyor

Havaların soğumasıyla özellikle bitki çaylarına olan ilgi artıyor.

Bitki çayları bağışıklık sistemini kışa hazırlıyor

Havaların soğumasıyla özellikle bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Uzmanlar, bitki çaylarının immune sistemi veya bağışıklık sistemini kışa hazırladığını belirtiyor.

Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, bitki çayları türleri üzerine yapılan bilimsel araştırmaların sağlık açısından göz ardı edilemeyecek faydaları ve pek çok kronik hastalıktan koruyucu etkileri olduğunu söyledi. Havaların soğumasıyla özellikle bitki çaylarına olan ilginin arttığını söyleyen Salman, bitki çaylarının immune sistemi veya bağışıklık sistemini kışa hazırladığını vurguladı.

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, zencefil ve adaçayı gibi geleneksel bitki çaylarının tercih edildiğini söyleyen Salman, havaların soğumasıyla kışın olumsuz etkilerinden korunmak isteyenlerin bitki çayları ile bağışıklık sistemlerini güçlendirebileceklerini belirtti. Salman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ıhlamur ve zencefilin birlikte tüketilmesi antioksidan desteği açısından daha da güçlü etkiye sahip olacaktır. Zencefilin tadını yumuşatmak için ise bu çayın içine bal karıştırılabilir. Bitki çayları bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı, uyumaya yardımcı, kan şekerini ve tansiyonu düzenleyici etkilere de sahip olabiliyor."

Açıkta satılan bitkisel ürünlerin yeterince iyi tanımadan tükettiğimizde yarardan çok zararla karşılaşabileceğimizi söyleyen Diyetisyen Banu Topalakçı Salman, bu yüzden güvenilir firmalar tarafından üretilen, ambalajlı, poşet çayları tercih etmemiz gerektiğini vurguladı.

Salman ayrıca, ambalajlı poşet çaylarda en doğru bitkilerin en doğru oranda bir araya getirildiğini, depolama koşullarının, gıda güvenliği sistemlerine uygun olduğunu, hammaddelerin üretime geçmeden önce birçok analizden geçirilerek özel olarak formüle edildiğini ve güvenle tüketilebileceğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber