Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Temmuz 2015 - 14:58 Yorum: 0

Bitkisel yağ kullanan işyerleri denetleniyor

Battalgazi Belediyesi tarafından bitkisel yağ kullanan işyerlerinde denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Bitkisel yağ kullanan işyerleri denetleniyor

Battalgazi Belediyesi tarafından bitkisel yağ kullanan işyerlerinde denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtildi. Denetimlerin yapıldığı işyerlerinde ise, atık yağların usulüne uygun bir şekilde geri dönüşüme kazandırıldığı görüldü. 

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından bitkisel yağ kullanan işyerlerinde denetimler aralıksız devam ediyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevre denetim ekipleri, bitkisel yağ kullanan işyerlerinde denetimlerde bulundu. Denetimler esnasında bitkisel yağ kullanan iş yerleri, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması noktasında bilgilendirilirken, esnafların bu konuda duyarlı oldukları belirtildi. Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, toplanmayan ve lavaboya dökülen her 1litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre yer altı suyunu kirlettiği gerçeğinden yola çıkılarak, Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevre denetim ekipleri tarafından bitkisel yağ kullanan işyerlerinin denetlendiği belirtildi.

Açıklamada, bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması noktasında, işyerlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarla sözleşme yapmaları ve düzenli olarak atık yağların toplanmasının amaçlandığı kaydedildi.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber