Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Bitlis Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

BİTLİS (AA) - Belediye Başkanı Hüseyin Olan başkanlığında, mart ayı meclis toplantısı yapıldı.Belediyede yapılan toplantıda Başkan Olan, Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran...

Bitlis Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

BİTLİS (AA) - Belediye Başkanı Hüseyin Olan başkanlığında, mart ayı meclis toplantısı yapıldı.

Belediyede yapılan toplantıda Başkan Olan, Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran ile meclis üyesi Ferda Avkan ve Füsun Dayan'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kendilerine çiçek verdi.

Toplantıda konuşan Dağkıran, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak, bugünün anlam ve öneminin çok iyi idrak edilmesi gerektiğini belirtti.

Böyle özel bir günün dar bir zamana sığdırılmaması gerektiğini bildiren Dağkıran, şöyle konuştu:

"Kadın sorunu uzun yıllardır devam ediyor. Kadının sürekli sömürüldüğü, ezildiği ve ötekileştirildiği bir düzen içinde mücadele verdiğimizi söyleyebiliriz. Bugünün anlam ve önemini dile getirmek için, daha güzel ve hoş şeylerden bahsetmeyi gerçekten çok isterdim. Ancak birebir tanık olduğumuz gerçekler var. Kadınların tacize ve tecavüze uğradığı, katledildiği bir Türkiye gerçekliği var. Artık kadın ve erkeğin eşit konumda olduğu kabul edilmeli. Kadınlarımızın yalnızca anne, evlat, eş olmadıklarını, dünyadan erkekler kadar eşit faydalanma haklarının olduğunu görmemiz gerekiyor. Böyle olursa dünyanın daha yaşanabilir bir yer olabileceğini söyleyebiliriz. İstediğimiz ideallere bir anda ulaşmamız mümkün değil. Ancak yine de kadınlar için eşit ve adil bir dünyanın kapılarını aralamak zorundayız."

Kürt kadınlarının Kobani'deki kazanımlarının umut vaat ettiğini ifade eden Dağkıran, Kobani'deki Kürt kadınların kazanımının, bütün dünyadaki kadınların kazanımı olduğunu dile getirdi.

Dağkıran, "Birbirimize yaklaşırken cinsiyetçi yaklaşımları bir kenara atıp, yalnızca insan olarak yaklaşmayı başarabilirsek daha yaşanabilir, daha özgür bir dünya inşa edebiliriz" diye konuştu.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sonra erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber