Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Temmuz 2017 - 15:33 Yorum: 0

Bitlis Belediyesinden içme suyu çalışması

Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü tarafından Beşminare ve Hüsrevpaşa mahallelerinde başlatılan içme suyu çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Belediyesinden içme suyu çalışması

Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü tarafından Beşminare ve Hüsrevpaşa mahallelerinde başlatılan içme suyu çalışmaları devam ediyor.

Özellikle Beşminare Mahallesi TOKİ bölgesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla bölgede sondaj çalışması başlatıldı. Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Vali İsmail Ustaoğlu, Başkan Vekil Yardımcısı Kamil Güzel ve Belediye Su İşletme Müdürü Mehmet Çiçek ile birlikte bölgeye giderek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgedeki su sıkıntısının kalıcı olarak çözülmesi için yapılan çalışmalar sırasında vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini açıklayan Başkan Vekili Ustaoğlu, bölgede yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak su sorununun çözüleceğini söyledi.

Ustaoğlu, yaz aylarıyla birlikte su kaynaklarında azalma meydana geldiğini ve bu nedenle yeni kaynak arayışına girdiklerini belirtti. Ustaoğlu, "Karasal iklim kuşağında bulunan ilimizin yaz aylarında itibaren kış aylarına doğru yer altı su seviyesi düşmekte, ayrıca su seviyesinin düştüğü bu aylarda bağ ve bahçelerde bilinçsizce tüketilen suların içme suyu depolarımızda su seviyesinin düşürmeye neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı Su İşleri Müdürlüğü, Duav Yaylasına mevcut sisteme ek kaynak suyu aktarım çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Ustaoğlu, Bitlis-Tatvan karayolunun yakınına kadar şebeke içme suyu deplasesinden dolayı bu hatların güzergahlarını değiştirme mecburiyetinde kaldıklarını belirterek, "Karayolları yüklenici firması menfez yapması dolayısıyla söz konusu hatları menfeze aldık. Aynı şekilde bu sene bulduğumuz sondajlardan birisini TOKİ 3. Etapta kullanacağız ve TOKİ 3. Etabı, diğer etaplara bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yapılacak bu çalışmalar sonucunda TOKİ bölgesinde su sıkıntısını da gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

"Sosyal konutlardaki su sorunu da çözülecek"

Sondaj kuyularından dolayı sosyal konutlar, Hüsrevpaşa ve Beşminare mahallerinde su sıkıntıları da gidereceklerini dile getiren Ustaoğlu, "Ayrıca kış aylarında bu içme suyu şebekesini şehir merkezine de aktarmış olacağız. Yapılan bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 5 bin metre boru kullanacağız. Yapılacak bu çalışmalar sonucunda TOKİ, Beşminare ve Hüsrevpaşa mahalleleri ile kış aylarında şehir merkezine su vermeyi hedefliyoruz. Yapılan 3 sondaj kuyusu çalışmalarında 600 metre yer derinliğine inilerek, yaklaşık saniyede 100 litre su çıkarmayı başardık" diye konuştu.

Bitlis Belediyesinden içme suyu çalışması

Bitlis Belediyesinden içme suyu çalışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber