Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 17:53 Yorum: 0

Bitlis İHH’dan Konferans Açıklaması

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), Sinop'ta Sosyal Doku Vakfı (SSDV) Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız...

Bitlis İHH’dan Konferans Açıklaması

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), Sinop'ta Sosyal Doku Vakfı (SSDV) Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız tarafından verilmesi planlanan ancak çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen konferansla ilgili açıklama yaptı.

Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sinop İHH işbirliğiyle yapılması planlanan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın Sinop ve Ayancık ilçelerinde vereceği konferansın salon önündeki gösteri nedeniyle iptal edildiği belirtilerek "Provokatif guruplar günler öncesinde konferansın yapılmaması için karalama kampanyası başlattığı halde Sinop valiliği ve emniyet yetkilileri gerekli önlemi almamıştır" dedi.

İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın Müslümanlar tarafından saygı gören sözlerine değer verilen önemli bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, şöyle konuştu: "Nurettin Yıldız'ın geçmişte yapmış olduğu sohbetlerin içerisinden bazı cümleler cımbızla çekilip bağlamından koparılarak söylemediği halde sanki o söylemiş gibi gösterilerek kendisine yönelik büyük bir iftira ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu süreçte bazı provokatif guruplarca Nurettin Yıldız'a karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Ancak bu gurupların söylemlerine, eylemlerde attıkları sloganlara ve bazı yerlerde açtıkları pankarta bakılırsa dertlerinin Nurettin Yıldız'dan daha çok kendi ideolojilerini dayatma herkesi tek tipleştirmek olduğu açıktır. "

Taşcan, Yıldız hocanın yanında olduklarını belirterek "Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde sözlerine değer verilen ve önemli bir yere sahip olan Nurettin Yıldız gibi bir hocanın, kendisine yönelik karalama kampanyasına kurban edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sinop valiliği ve emniyeti zamanında gerekli önlemi alsaydı bu olayların belki hiç birisi yaşanmayacaktı. İHH olarak biz bu tarz yobaz ve faşist baskılara karşı her zaman Nurettin Yıldız'ın yanında olduk ve elimizden geldiğince de olmaya çalışacağız. Türkiye'nin her yerinde doğru bildiğimiz şeyleri haykırmaya devam edeceğimiz kamuoyuna duyurulur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber