Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Haziran 2016 - 10:08 Yorum: 0

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) tarafından Ramazan çalışmaları kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yetim çocuklar...

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) tarafından Ramazan çalışmaları kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yetim çocuklar için iftar yemeği organize ederek, yetim giydirme programı düzenlendi.

Program kapsamında Tatvan'da bulunan yetim, yetim aileleri, Suriyeli aileler ve maddi durumu iyi olmayan 260 aileye iftar yemeği verilirken, program kapsamında ise yine ilçedeki 200 yetim çocuğa giyim yardımı yapıldı. Giyim yardımları için mağazaya götürülen ve kendi giysilerini kendileri seçen büyük sevinç ve mutluluk yaşadılar. Yetimlere ayrı bir önem verdiklerini belirten Muzaffer Taşcan "Yetimler Allah'ın topluma emri ve emanetleridir. Onların sahipleri, koruyup kollayıcıları Allah ve Resulü'nün emriyle bizleriz. Bu hem kutlu bir görev hem de zorlu bir görevdir. Karşılığında Allah'ın inayetini kazanma, hoşnutluğuna erme ya da inayetinden ve hoşnutluğundan uzaklaşma vardır. Mazlumların sahibi bir dinin mensupları olarak bütün Müslümanlara ve Müslüman sivil toplum kuruluşlarına ciddi sorumluluklar düşmektedir. Biliyoruz ki dini, mezhebi, dili, ırkı ne olursa olsun bütün mazlumlar Müslümanların adaletine mazhardır. Biz adaleti tesisle emrolunmuş bir ümmetiz" dedi.

Bitlis merkez ve ilçeleri (köyler dâhil) bazında İHH olarak yetimleri tespit ettiklerini Bitlis genelinde 250 yetim aile ve 700 yetim çocuğun sisteme kaydedilerek toplamda 390 yetim çocuğa aylık bağladıklarını ve düzenli olarak her ay bankada açılmış hesaplarına İHH İnsani Yardım Vakfımız tarafından yardım yaptıklarını vurgulayan Taşcan, "Bu sene Ramazan ayında her ilçe de yetim giydirme programları dahilinde toplam 700 yetim çocuğumuzun bayramlıklarını aldık ve iftar programı düzenledik. Bugünde bu programımızda Tatvan'da bulunan 200 yetim çocuğumuzu giydirdik. Bu kapsamda, böylesine anlamlı ve özel günümüzde yetim ailelerimizle, kaynaşmak amacıyla, düzenlediğimiz iftar yemeği ve yetim giydirme programına katkıda bulunan ayrıca buraya gelerek aynı ortamda iftar yapan Vali Yardımcımız Salih Altun'a, Belediye Başkanımız Fettah Aksoy'a, Türkerler VEPSAŞ (Kazım Türker ve Kaan Türker) ve bize sadece bugün değil sürekli olarak yardım eden diğer sponsorlarımıza ve bütün misafirlerimize teşekkür ediyor, iyilik ve dayanışma kervanına katılımınızdan dolayı tüm yardıma muhtaç aileler ve yetimlerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Bitlis İHH’dan Tatvan’da İftar Yemeği Ve Yetim Giydirme Programı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber