Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Mayıs 2016 - 16:48 Yorum: 0

Bitlis Manisa’da Tanıtıldı

Manisa'da, hemşehrileri olan Bitlisliler tarafından düzenlenen Bitlisliler Tanıtım Günlerine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz,...

Bitlis Manisa’da Tanıtıldı

Manisa'da, hemşehrileri olan Bitlisliler tarafından düzenlenen Bitlisliler Tanıtım Günlerine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, ilk olarak kendisine ikram edilen Büryan kebabını CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e ikram etti.

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında Or-Sa Organizasyon tarafından Manisa'da Bitlisliler Tanıtım Günleri düzenlendi. Manisa Fuar Merkezinde düzenlenen Bitlisliler Tanıtım Günlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, AK Parti Manisa İl Başkanı Züfikar Gürcan, Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çelebi Aslan ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında Or-Sa Organizasyon tarafından düzenlenen Bitlisliler Tanıtım Günlerinde, Bitlis ve Ahlat yöresine özgü ürünler sergilendi, satışı yapıldı.

AK PARTİLİ DEMİRÖZ'DEN CHP'Lİ BİÇER'E BÜRYAN İKRAMI

Bitlisliler Tanıtım Günlerinde protokole Bitlis'e özgü bir yemek olan Büryan kebabı ikram edildi. Protokol masasına gelen ilk büryan ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'e ikram edildi. Demiröz de kendisine gönderilen ilk ikramı masadaki tek kadın olan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e ikram ederek "Siz başlıyorsunuz" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise Büryan kebabını CHP'li Biçer'e uzatarak "Misafirlerden başlıyoruz. Bayanlardan başlıyoruz" dedi.

"KÖYLERİNİZİ UNUTMAYIN" ÇAĞRISI

Bitlisliler Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise kültürel kaynaşmaya vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Manisa ne kadar Manisalılarınsa, o kadar da Bitlislilerindir. Bitlis ne kadar Bitlislilerin ise o kadar da Manisalılarındır. O nedenle biz Kürt, Türkmen, Çerkes, Arap, Alevi ve Sünnisiyle bir bütünüz. Hep beraber Türkiye'yiz. Birlikte Türkiye olmak noktasında bir etkinlik yapıyorsunuz evet Bitlis'in değerlerini buraya taşıyacağız. Burada birlikte kültürümüzü inşa edeceğiz. Kültür bizim dünden bugüne kadar biriktirdiğimiz her şeydir. Yemeğimizdir, mutfağımızdır, kıyafetimiz, bindallımızdır, cenazemizdir, düğünümüzdür, asker uğurlamamızdır. Değerler bir araya gelirse orada bir kültür inşa edersiniz. O kültürü beraber inşa edeceğiz. Bu kültürün adına hep beraber Anadolu'nun Türkiye'nin güzellikleri diye takdim edeceğiz" dedi.

Bitlislilere çağrıda bulunan Özdağ, "Bitlis'in değerlerini buraya taşıyalım. Ama Bitlisliler ara sıra köylerine geri dönsün. Ferdi Tayfur'un türküsünü çığırsın. "Hadi gel köyümüze geri dönelim" diyerek o köylerini unutmasınlar. Şehirlerini unutmasınlar. Özellikle mezar taşlarını unutmasınlar" diye konuştu.

"BİTLİS'TE TERÖR YOK"

Özdağ'ın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bitlis kadim bir şehir. Kültürü çok geçmişe dayanan, çok büyük şahsiyetler yetiştiren, ürünüyle, turizmiyle, kış turizmi, yaz turizmi, tarihiyle bambaşka bir şehir. 340 bin nüfusumuz var. Osmanlı'da 17 vilayetten birisi. Ama maalesef 80 yıllık geçmişinde biraz ihmal edilmiş. Şimdi Doğu ve Güneydoğu arasında yıldızı parlayan Van gölünün 5'te 3'üne sahip bir il. Sizleri de davet ediyorum. İnanın bölgede terör diye bir şey yok. Bizim ilimizde terör diye bir şey yok. Bin yıllık kardeşliğimiz devam ediyor."

Bitlislilerin Manisa'yı memleketleri gibi benimsediği vurgusunu yapan Demiröz, "Biz Manisa'da ekmek yiyoruz. Oradaki insanlarla kaynaştık. Kız alıp verdik. Ben inanıyorum ki hiç bir Manisalı Bitlislilerden rahatsız değil. Varsa biz varız. Bizim insanımız hakikaten çevresine uyumlu çok da zeki. Kayserililer ticarette çok zeki olur. Siirtliler de zeki olur ama, 3 Kayserili bir Siirtli ediyor. 3 Siirtli de bir Bitlisli ediyor ticari zeka olarak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından organizasyonu düzenleyen Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek ve Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çelebi Aslan tarafından protokole plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber