Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Temmuz 2017 - 18:38 Yorum: 0

Bitlis ve Artvin arasında gönül köprüleri kuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde gerçekleştirilen "Kardeş Şehirler Köprüsü" projesi kapsamında Bitlis'ten bir heyet, Artvin'e 4 gün süren...

Bitlis ve Artvin arasında gönül köprüleri kuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde gerçekleştirilen "Kardeş Şehirler Köprüsü" projesi kapsamında Bitlis'ten bir heyet, Artvin'e 4 gün süren bir gezi programı düzenledi.

Aralarında öğrenci, gazeteci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 55 kişiden oluşan heyet, Artvin Valiliğinin katkılarıyla 4 gün boyunca kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Gezi programına ilk olarak yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajının bulunduğu Yusufeli ilçesini ziyaretle başlayan Bitlis heyeti, sırasıyla il merkezinde bulunan ve dünyanın en yüksek Atatürk heykelini, doğal güzelliğiyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nı, Hatila Vadisi'nde bulunan ve 220 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasını, Deriner Barajı'nı, 2015 yılında "sakin şehir unvanı" alan Şavşat ilçesini, Şavşat Karagöl, Arhavi ilçesi ve son olarak Hopa ilçelerini ziyaret etti. Gittikleri her ilçede büyük sevgiyle karşılanan Bitlis heyeti, davul zurna eşliğinde sunduğu halkoyunları gösterileri ile büyük beğeni topladı.

Artvin temaslarının ardından Trabzon'a geçen Bitlis heyeti, burada şehrin en işlek caddelerinden biri olan Maraş Caddesi'nde davul zurna eşliğinde bir yürüyüş düzenledi. Daha sonra halkoyunları ekibi tarafından kent meydanında bir gösteri sunuldu. Trabzon'daki program sonunda Bitlis heyetine çeşitli hediyeler takdim edildi. Trabzon ziyaretinin ardından programı tamamlayan Bitlisliler, kente dönüş yaptı.

Düzenlenen gezi programıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bitlis Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban, Anadolu'nun cennet köşelerinden biri olan Artvin'i görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Artvin halkının 4 gün süren ziyaretlerinde Bitlis heyetini bağrına bastığını ve sıcaklığını hissettiklerini kaydeden Çoban, "Artvin gezisinde kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduk. Bizler sadece var olan dostluk ve kardeşlik bağlarımızı bu proje ile daha da güçlendirmek ve pekiştirmek istiyoruz. Zaten bu amaçla Artvin'deyiz. Artvin halkı bizleri 4 gün boyunca en iyi şekilde misafir ettiler, bağırlarına bastılar. Yeni dostluklar edindik, yeni arkadaşlıklar kurduk ve kaynaştık" dedi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekteri Hakan Okay da, projenin önemine vurgu yaptı. Projenin Bitlis ve Artvin illerinin kaynaşmasına ve kardeşlik köprüleri kurulmasına büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Hakan Okay, "Bitlis Valiliğimizin daveti ve Cemiyet Başkanımız Özcan Çiriş'in teklifi üzerine dahil olduğumuz projenin gezi programı son derece verimli geçti. Program boyunca her gittiğimiz yerde Artvinli kardeşlerimizin sıcak sevgisi ile karşılandık. Bizlerde elimizden geldiğince bu sıcak karşılamaları ve bu önemli projeyi gerek Bitlis ve gerekse Türkiye kamuoyu ile paylaşmaya çalıştık. Misafirperverlikleri ile bizleri en iyi şekilde ağırlayan Artvinli kardeşlerimizi inşallah bizlerde Bitlis'te en iyi şekilde misafir etmek istiyoruz. Artvin aslında gerek coğrafi yapısı ve gerekse gelenek ve görenekleri ile Bitlis ilimiz ile neredeyse aynı. Program boyunca güçlü ve kalıcı kardeşlik köprüleri oluşturulduğuna inanıyorum. Bu anlamda projenin dayanışma, kaynaşma ve birliktelik olan amacına ulaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sıcak sevgi ve muhabbetleri ve sıcakkanlılıkları ile bizleri ağırlayan Artvinli kardeşlerimize bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde gerçekleştirilen "Kardeş Şehirler Köprüsü" projesinin de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'na, Artvin Valisi Ömer Doğanay'a, program boyunca bizleri bir an olsun yalnız bırakmayarak projeye büyük katkı sunan Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi'ye ve diğer katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bitlis ve Artvin arasında gönül köprüleri kuruldu

Bitlis ve Artvin arasında gönül köprüleri kuruldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber