Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 14:53 Yorum: 0

Bitlis’e 150 milyonluk yatırım

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 150 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.

Bitlis’e 150 milyonluk yatırım

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 150 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 150 milyon maliyetli Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı-İkizler-Hasköy grup yolu karayolları ağına alındığını ifade eden Vedat Demiröz, bundan sonrada Bitlis'e yatırımların geleceğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Yollarımız çok sıkıntılı. Özellikle Mutki bölgesinde arazinin çok engebeli olması nedeniyle vatandaşlarımız ciddi manada ulaşım sıkıntısı yaşamaktalar. Kavakbaşı-İkizler-Hasköy grup yolu da çok yoğun kullanılmakta olup yapımı elzem olan bir yer. Bu nedenle uzun süredir girişimlerimiz devam ediyordu. Ulaştırma bürokratlarımız, Bakanımız, Başbakanımız hatta Cumhurbaşkanımız düzeyinde çok ciddi bir çalışma süreci geçirdik ve sonunda gerekli onayı çıkarttık. Yapımı kararlaştırılan bölgede 45 kilometrede uzunluğunda bir yol ağı karayolları tarafından inşa edilecektir. Maliyeti çok yüksek bir yol. Neredeyse bir havalimanı maliyetine denk geliyor. Uzun yıllar mahrumiyet yaşayan bölgemizde bu hizmetimiz vatandaşlarımızı ciddi manada rahatlatacaktır. Ayrıca bu yolun yapımının karayolları tarafından üstlenilmesiyle birlikte bölgedeki Özel İdare yatırımları başka yerlere kaydırılacak, bu sayede diğer bölgelerimiz de bu yatırımdan faydalanmış olacak" dedi.

Ak Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana ulaştırma yatırımlarına büyük önem verdiğini söyleyen Demiröz, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yol medeniyettir. Bu yollarla uzakları yakın ediyoruz. Referandumda bize büyük destek veren Bitlis'e ne kadar hizmet etsek az. Şehiriçi yol güzergahında dokuz kilometrelik yol da karayollarına bağlanıyor. Bitlis şehir içi yol güzergahında bulunan 9 kilometrelik bölümü de karayolları ağına alıyoruz. Böylece bu bölgenin de yapımını, bakımını, karla mücadele çalışmalarını karayolları üstlenmiş oluyor. Bu da vatandaşın alacağı hizmet kalitesinin artması ve belediyenin yükünün hafiflemesi demek. Ayrıca Adilcevaz köy yollarında dokuz kilometrelik sıcak asfalt çalışması da tamamlanmış durumdadır. Bu vesileyle ilimize bu büyük yatırımın kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Ulaştırma Müsteşarımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve emeği geçenlere hasseten teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah 2019'a kadar da köy yollarını tamamlayıp, eksiklerini gidermeyi hedefliyoruz. İlimize önemli yatırımlar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber