Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Bitlis'in ekonomik sorunları tartışıldı

BİTLİS (AA) - Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi'nce organize edilen "Garanti Anadolu Seminerleri" kapsamında Prof. Dr. Kenan Mortan, Bitlisli girişimcilerle bir araya geldi.Bitlis Ticaret ve Sanayi...

Bitlis'in ekonomik sorunları tartışıldı

BİTLİS (AA) - Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi'nce organize edilen "Garanti Anadolu Seminerleri" kapsamında Prof. Dr. Kenan Mortan, Bitlisli girişimcilerle bir araya geldi.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan'ın bürosunda düzenlenen programda, Mortan, kent merkezi ve ilçelerden gelen girişimcilerle toplantı yapıp, kentin ekonomisiyle ilgili katılımcıların sorunlarını dinledi.

Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Mortan, "Garanti Anadolu Seminerleri" adı altında ülkenin 96 yerinde bu toplantıları yaptıklarını söyledi.

Bitlis'te de girişimcilerle bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini ifade eden Mortan, şöyle konuştu:

"Amaç, yerel ihtiyacı daha iyi kavrayan, yerelin potansiyelini daha iyi ortaya çıkartmaya dönük il profilinin çıkarılmasıdır. Bir anlamda şehrin profilini, şehrin aktörleriyle tartışıyoruz. 24 Mayıs'ta, Bitlis'te genişletilmiş basın katılımlı bir seminer olacak. İstanbul basının gelmesi nedeniyle bir anlamda Bitlis ekonomisi, kendisini İstanbul basınına anlatacak. Barış süreci bir yere gelmeden bölgede yatırımcının gelmesi söz konusu değil. 6'ıncı Bölge Teşvikleri çok yerinde, çok doğru, iyi çalışılmış olmasına rağmen, sözler yerine getirilmiyor. Yatırımcı buraya geldiğinde 'çalışan bulamam, 'enerji kesintisi yaşarım' derse burada durmaz gider."

Programa, Bitlis TSO Başkanı Tezcan ve Bitlisli girişimciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber