Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 10:38 Yorum: 0

Bitlisli çocuklar hastanede artık daha mutlu

BİTLİS (AA) - Bitlis Devlet Hastanesi'nin çocuk servisi, çizgi film kahramanlarının resimleriyle süslendi.Çocukların hastaneden korkmalarını engellemek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak...

Bitlisli çocuklar hastanede artık daha mutlu

BİTLİS (AA) - Bitlis Devlet Hastanesi'nin çocuk servisi, çizgi film kahramanlarının resimleriyle süslendi.

Çocukların hastaneden korkmalarını engellemek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla hastanedeki çocuk servisi çocukların çizgi kahramanlarının resimleriyle donatılarak, serviste oyun odası oluşturuldu.

Hastane Yöneticisi Erdal Dilekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çocukların hastaneden korkmalarını engellemek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Çocukların hastanede artık eğlenceli vakit geçirdiğini ve daha mutlu olduğunu ifade eden Dilekçi, şöyle konuştu:

"Çocuk servislerimizde tamamen Bitlisli bir ressam tarafından el çizimi olarak, çocuk karakterlerini ve çizgi film karakterlerini duvarlara ve çocuk hastaların kaldığı odalara nakşedildi. Bunu yapmamızdaki amaç, özellikle çocuklar için stresli olan hastane ortamını daha neşeli hale getirmekti. Bunu da büyük olasılıkla başardığımızı düşünüyorum. Aynı şekilde çocuk servislerimizde 2 tane çocuk oyun odası vardır. Burada hizmet görecek olan çocuklarımızın daha fazla stres yaşamadan ve travma geçirmeden taburcu olmalarını sağlamak için bu çalışmaları yaptık"

Hastanede daha önce bir çocuk servisinin olduğunu belirten Dilekçi, çocuk servisi sayısını 2'ye çıkardıklarını kaydetti.

Dilekçi, "Çocuk servisi hastanemizde en çok çalışan birimlerden biridir. Çok fazla çocuk hastamız var. Daha önce çocuk hastalarımızın çoğunun işlemlerini acilde yapıyorduk. Buda büyük yoğunluğa sebep oluyordu. Şuan ise daha rahat bir ortamda ve daha sağlıklı hizmet sunuyoruz. Çocuk servislerinin her yerine yapılan resim figürleri, çocukların moralini yükseltiyor. Bundan hem çocuklar hem de aileler çok memnun" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber