Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Bitlisli kadınlar halı sahada

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen halı saha maçı, Bitlisli kadınların mücadelesine sahne oldu

Bitlisli kadınlar halı sahada

BİTLİS (AA) - Bitlisli kadınlar arasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla halı saha maçı düzenlendi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bitlis Birimi ile Bitlis Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen halı saha maçında, bu kez Bitlisli kadınlar kıyasıya mücadele etti.

Kadınlar gününe dikkati çekmek ve erkekler gibi kadınların da futbol oynayabileceğini göstermek amacıyla yapılan karşılaşma sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran, sahada mücadele eden ve saha dışında takımları destekleyen kadınlara karanfil dağıttı.

Dağkıran, yaptığı açıklamada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, tüm dünyada var olan bir ezberin yıkılması adına bu organizasyonun önemli olduğunu söyledi.

Futbol denince akla ilk önce erkeklerin geldiğini ancak kentte ilk kez bu algının yıkıldığını ifade eden Dağkıran, toplumda erkeklerin yapabileceği her şeyi kadınların da yaptığını göstermiş olduklarını ifade etti.

Dağkıran, bunun kadınlar açısından da örnek teşkil ettiğine değinerek, "Her alanda yapılacak çalışmalara katılabileceklerini gösterdikleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım ileri ki süreçte bu çalışmaların devamı gelir ve yine desteklerimizi sunarız" dedi.

TEGV Bitlis Öğrenim Birimi Sorumlusu İlyas İçyer ise kadınların bu çalışmayla kendilerinden daha emin hareket edeceğine dikkati çekerek, "Sadece 8 Mart'ta değil, tüm günlerde kadınların her şeyi daha gayretli şekilde yapabileceğini göstermek istedik. Görüldüğü gibi çok olumlu şekilde kıyasıya bir mücadele verildi. Bu ayrıca erkeklere örnek olmalı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Dağkıran'a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karşılaşma sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Dağkıran, maçtan galip ayrılan takıma kupasını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber