Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Yerel 11 Ağustos 2020 - 15:53 Yorum: 0

Bitlis’te düşen uçağın parçalarına 61 yıl sonra rastlandı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dağı'na 1959 yılında düşen İngiliz uçağına ait olduğu değerlendirilen parçalara 61 yıl sonra rastlandı.

Bitlis’te düşen uçağın parçalarına 61 yıl sonra rastlandı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dağı'na 1959 yılında düşen İngiliz uçağına ait olduğu değerlendirilen parçalara 61 yıl sonra rastlandı.

Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, 8 Ağustos Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıldönümü dolayısıyla Bitlis'in en büyük, Türkiye'nin üçüncü büyük dağı olan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na tırmandı. Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, yaptığı Süphan Dağı zirve yürüyüşünde çanağı dolaşırken, 1959 yılında düşen İngiliz uçağına ait olduğu değerlendirilen parçalarla karşılaştı.

Açıklamalarda bulunan Durer, 8 Ağustos Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 104. yıldönümüne ithafen Bitlis'in en büyük, Türkiye'nin üçüncü büyük dağı olan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na tırmandıklarını belirterek, "Vangölü Aktivistleri Derneğinin organize ettiği programa icabet edip, kendi çapımızda bu kıymetli sivil oluşumun çalışmalarına ve çabalarına kayıtsız kalmadığımızı ve kalmayacağımızı gösterdik. Bitlis'in simgelerinden meşhur Süphan Dağı'nın zirvesine tırmanmak büyük bir keyifti. Zirveye vardığımız vakit, çanağın etrafını dolaşmaya başladığımda, çanağın kuzeyinde 1959 yılında düşen İngiliz uçağının parçaları ile karşılaştım. Parçaların önemli bir kısmının da fotoğraflarını çektiğim yerin karşı yamacındaki karın altında kalmıştı. Dağın zirvesinin çok soğuk olması nedeniyle buzullar oluşmuş olup, uçağın parçalarının ve motorunun tamamını görmek mümkün olmadı. Süphan Dağı'nın zirvesindeki çanakta, büyük kar kütlelerini, buzulları, oluşan gölü ve uçağın parçalarının bir kısmını görebildik. Yaptığımız zorlu tırmanışın sonunda zirve defterini imzalayıp yaklaşık iki saat zirvede kalarak dönüş yolunu tuttuk. Gerçekten çok zor, fakat bir o kadar keyifli bir programdı" dedi.

Bitlis’te düşen uçağın parçalarına 61 yıl sonra rastlandı

Bitlis’te düşen uçağın parçalarına 61 yıl sonra rastlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber