Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Aralık 2014 - 16:03 Yorum: 0

Bitlis'te eğitim yatırımları

BİTLİS (AA) - İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, kentte yapımı devam eden Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu inşaatını inceledi.Çalışmalar hakkında müteahhit firma...

Bitlis'te eğitim yatırımları

BİTLİS (AA) - İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, kentte yapımı devam eden Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu inşaatını inceledi.

Çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Oğur, okulun 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini bildirdi.

TOBB İlkokulu inşaatının hızla devam ettiğini belirten Oğur, şöyle konuştu:

"Bitlis'te okullaşma ve okulların yenilenmesi anlamında ciddi mesafe katettik. Kentte yapımı süren ve ihale aşamasında olan okul ve diğer eğitim tesislerimiz var. İlimizde şu an 11 okulumuzda ek derslik ve yeni okullarımız yapılıyor. İnşaatların sona ermesiyle ilimize 113 derslik daha eklenecek. Bunun yanı sıra Güroymak ilçemizde 200 kişilik kız pansiyonu, Mutki'de 3 lojman ve 1 spor salonu, Bitlis merkez ve Tatvan'da da birer spor salonu inşaatı sürüyor. Güroymak ve Mutki'ye 16 derslikli imam hatip liseleri ve 200 pansiyonlar yapılacak. Bitlis Spor Lisesi'ne de 300 kişilik öğrenci yurdu inşaat edilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber