Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Bitlis'te "Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor" Kampanyası

BİTLİS (AA) - Ankara'da yaşayan İç Mimar Ebru Tırpancı'nın ülke genelinde yürüttüğü "Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor" kampanyası çerçevesinde topladığı yardımlar, Bitlis'te 4...

Bitlis'te 'Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor' Kampanyası

BİTLİS (AA) - Ankara'da yaşayan İç Mimar Ebru Tırpancı'nın ülke genelinde yürüttüğü "Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor" kampanyası çerçevesinde topladığı yardımlar, Bitlis'te 4 köy okulundaki öğrencilere dağıtıldı.

Bitlis Kültür ve Sanat Dernek Başkan Yardımcısı ve kampanyanın Bitlis temsilciliğini üstlenen Haydar Yılmaz, Tırpancı'nın sosyal medya aracılığıyla başlattığı kampanyadan birçok köy okulunun faydalandığını söyledi.

Tırpancı'nın, bireysel çabasıyla Türkiye genelinde yürütülen kampanyadan Bitlis'in de nasibini aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlimize gönderilen kitap, oyuncak, giyim ve kırtasiye malzemelerini 4 köy okulundaki öğrencilere dağıttık. Başlatılan kitap toplama kampanyasından olumlu sonuçlar aldık. Öğrencilerin bir nebze de olsa ihtiyaçları karşılandı. Bölükyazı Köyü İlkokulu'na 22 koli kitapla kütüphane kurduk. Ayrıca okula bir projeksiyon cihazı da gönderildi. Buradaki öğrencilere 2 koli okul çantası, anasınıfı öğrencilerine ise 3 koli oyuncak ve 1 koli de giysi götürdük. Yine merkeze bağlı Yolağzı Köyü İlkokulu'nda 13 koli kitapla kütüphane oluşturduk. Öğrencilere 1 koli de okul çantası hediye ettik. Bilgi yarışmasında da dereceye giren Kübra Büşra Ural adlı öğrenciye de bir masaüstü bilgisayarı hediye ettik."

Çeşitli hediyelerin yanı sıra Yolcular Köyü İlkokulu'ndaki anasınıfını kampanya dahilinde boyadıklarını bildiren Yılmaz, ayrıca anasınıfı öğrencilerine bir tablet bilgisayar hediye ettiklerini belirtti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"8 Ağustos İlköğretim Okulu ve Tabanözü köyünün Buğdaylı mezrası öğrencilerini de kampanyaya dahil ederek, onlara hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, okul çantası ve giyim yardımında bulunduk. Bitlis temsilcisi olarak 4 aydır görev aldığım bu kampanyada, Türkiye genelinde 20 ilde 70'den fazla köy okuluna yardım yapıldı. Bu anlamlı faaliyetin mimarı Ebru Tırpancı başta olmak üzere emeği geçen herkese, dağıtılan hediyelerden dolayı gülümseyen minik gözler adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber