Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 17:48 Yorum: 0

Bitlis’te terör saldırıları protesto edildi

BİTLİS (İHA) – Bitlis'te bir araya gelen 57 sivil toplum kuruluşu Van, Elazığ ve Bitlis'te yaşanan terör saldırılarını protesto etti

Bitlis’te terör saldırıları protesto edildi

BİTLİS (İHA) – Bitlis'te bir araya gelen 57 sivil toplum kuruluşu Van, Elazığ ve Bitlis'te yaşanan terör saldırılarını protesto etti

Ulu Cami önünde toplanan ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 57 sivil toplum kuruluşu adına basın metnini okuyan AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, FETÖ'cü terör örgütüyle Türkiye'yi parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan hainler şebekesinin yüzünü ve gücünü PKK'ya çevirdiğini belirtti.

Her iki terör örgütünün gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla Türkiye'nin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef aldığını vurgulayan Tanglay, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır" dedi.

15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve terör örgütlerinin, aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını dile getiren Tanglay, "15 Temmuz'da gazi meclisimizi bombalayan ve milletin evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristlerle, yıllardır vatanımızın her yanında güvenlik güçlerine saldıran ve masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur. Her iki terör örgütü de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. FETÖ'cü terör örgütüyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ve ancak başaramayan hainler şebekesi, yüzünü ve gücünü PKK terör örgütüne çevirmiştir" şeklinde konuştu.

"Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir"

İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainlerinin, güvenlik güçleri ve millet tarafından her zaman hüsrana uğratılacağını belirten Tanglay, "Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. 780 bin kilometrekare vatan toprağı, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur. Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır" dedi.

Kırmızı beyaz renklerden oluşan ay yıldızlı bayrağın, herkesin ortak değeri ve bağımsızlığın sembolü olduğunu dile getiren Tanglay, şunları kaydetti:

"Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla, yerli ve milli tavrımızı her zaman, her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız. Tanklara, uçaklara ve bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Tüm terör örgütlerine ve onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz, öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur. Milletimiz müsterih olsun."

Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkarak Türkiye'nin müreffeh ve aydınlık geleceğini omuz omuza inşa edeceklerini anlatan Tanglay, "Lanet olsun PKK'ya, FETÖ'ye, DAEŞ'e, PYD'ye ve tüm terör örgütlerine. Lanet olsun teröristlere, teröre taşeronluk yapanlara. Lanet olsun teröre, teröriste "terörist" diyemeyen gözü dönmüşlere. Biz buradayız, hep birlikte Türkiye'yiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Memur-Sen İl Başkanı Cabir Durak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber