Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 13:58 Yorum: 0

Bitlis’te Teşvik Sistemi ve Yatırım Destekleri Bilgilendirme toplantısı

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, "Şimdi FETÖ'nün ikinci bir darbe ayağı da ekonomiyi çökertmektir. Ancak duyarlı vatandaşlarımızın...

Bitlis’te Teşvik Sistemi ve Yatırım Destekleri Bilgilendirme toplantısı

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, "Şimdi FETÖ'nün ikinci bir darbe ayağı da ekonomiyi çökertmektir. Ancak duyarlı vatandaşlarımızın "biz zarar edeceksek de ülkemiz zarar etmesin" düşüncesiyle dolarlarını götürüp bozdurması ve piyasaya sürmesinden dolayı bunlar döviz ve piyasa üzerinde oynanan belli hedeflerine ulaşamadılar" dedi.

İl Kültür Merkezi'nde, Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü işbirliğiyle "Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırım Destekleri Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tezcan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ikinci bir darbe ayağının ekonomiyi çökertmek olduğunu belirtti. "15 Temmuz darbe girişimi ve neticesinde ülkemizin geldiği durumu ve paralel yapı çetesinin ülkemizi ne hale getireceği belli olmayan bir süreci yaşıyoruz" diyen Tezcan, şöyle devam etti:

"Bir silahlı ayaklanma oldu. Bu silahlı çete kılcal damarlarına girerek devleti yıkmaya çalıştı. Allah, vatandaş, devlet ve şerefli Türk ordumuz buna izin vermedi. Her ne kadar ordumuzun içine sızmışlarsa da ancak bütün orduyu bir tutmamızın hiçbir faydası yoktur. Geçmişte olduğu gibi bugünde Türk ordumuz yine dünyada saygın olan ve yine dünyada ilk 5'in içine giren en düzenli ve en güçlü olmaya devam edecektir. Şimdi FETÖ'nün ikinci bir darbe ayağı da ekonomiyi çökertmektir. Ancak duyarlı vatandaşlarımızın "biz zarar edeceksek de ülkemiz zarar etmesin" düşüncesiyle dolarlarını götürüp bozdurması ve piyasaya sürmesinden dolayı, bunlar döviz ve piyasa üzerinde oynanan belli hedeflerine ulaşamadılar. Bunların hedefinden vazgeçtiği söz konusu değil."

Geçmişte Bitlis'te de gördükleri gibi paralel yapının SODES, KOSGEB ve yatırımcı kuruluşlara gelen ödenek ve teşviklerin yüzde 90'ını, müteşebbislerin ise ödeneğin yüzde 10'unu kullandığını ifade eden Tezcan, bu paralel yapının proje yapma hadisesinde, eksik ve yanlış bilgi verme konusunda da dolaylı bir mafya ve çete oluşturduğunu, hatta başkasının projesinin gerçekleşmemesi için çaba göstererek başarılı olduklarını vurguladı.

"Artık paralel yok, eşitlik ilkesi var"

"Risk alacağız ve o egemen güçlerin ülkemizin üstünde oynanan oyunlarını boşa çıkarmak için çok üretmeliyiz, çalışmalıyız. Ekonomideki ölü hücreleri bile canlandırmak zorundayız" diyen Tezcan, "Valimizin ve ilgili müdürlerimizin de şimdiki hedefi farklıdır. Hedef, artık paralel yapı denilen bir şey yok, eşitlik ilkesi var. Bu açıdan bu dar günde vatandaş olarak ülkemiz için üzerimize düşen vazifeler var. Eğer ülkemizi seviyorsak, çocuklarımıza güzel bir ülke bırakarak ve şerefli bir yaşam istiyorsak, üzerimize düşeni yapacağız. İş alemi olarak çok daha iyi çalışmamız lazım. Önceden 8 ile 10 saat çalışıyorduk. Şimdi bunu 12 ile 14 saatte çıkaracağız. Yastık altında bekleterek ve yatırımdan korkarak, risksiz ticaret olmaz. Mutlaka üretmeliyiz. Üretmeyen bir toplumda karakterde oluşmaz. Risk alacağız ve o egemen güçlerin ülkemizin üstünde oynanan oyunlarını boşa çıkarmak için çok üretmeliyiz, çalışmalıyız. Ekonomideki ölü hücreleri bile canlandırmak zorundayız" diye konuştu.

Ardından ilgili kurum amirleri ve ilgili yatırımcı kuruluşlar, yeni teşvik sistemi ve yatırım destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 170 kursiyere de sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber