Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Ekim 2016 - 10:18 Yorum: 0

Bitmek bilmeyen yol çalışmasına esnaftan kemençeli, türkülü tepki

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yol yapım çalışmalarının uzun sürdüğünü söyleyen esnaf, bestelediği şarkıyı kemençe eşliğinde söyleyerek,...

Bitmek bilmeyen yol çalışmasına esnaftan kemençeli, türkülü tepki

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yol yapım çalışmalarının uzun sürdüğünü söyleyen esnaf, bestelediği şarkıyı kemençe eşliğinde söyleyerek, tepkisini esprili bir şekilde dile getirdi.

Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyesinin uzun süren yol yapım çalışmalarından olumsuz etkilenen Karadenizli bir esnaf, şarkı yazarak tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyada hızla yayılıyor

İnşaat malzemeleri satışı yapan Esnaf Ertuğrul Kambur, yaptığının saygısızlık ya da takıntı olarak algılanmaması gerektiğini, sadece eleştirisini eğlenceli bir şekilde dile getirmek adına böyle bir yol seçtiğini belirterek, arkadaşı tarafından sosyal medyaya yüklenen videonun hızla yayıldığını söyledi.

"Hepsi bizim ağabeyimizdir, dostumuzdur"

Ertuğrul Kambur, sokaklarda devam eden yol yapım çalışmalarından ve iş makinelerinden esnafın olumsuz etkilendiğini belirterek, "Öncelikle, şöyle söyleyeyim, kimseye bir saygısızlığımız ya da takıntımız yoktur, şahıslara falan ama biz burada esnaf olduğumuz için araçlarımız sokaklarda gezemiyor, sokaklarda araçlar getirdikleri malları yerlerine teslim edemiyor. Yollarımız kapalı. Ben bunu, güzel, yapıcı bir tepki olarak, güzel bir eleştiri olarak bir beste yaptım ve bunu dile getirdim. Sayın Başkanımıza böyle bir şarkı besteledik, söyledik. Kimseye de bir takıntımız yok, hepsi bizim ağabeyimizdir, dostumuzdur, saygılarımı sevgilerimi gönderiyorum, ama bu yollar artık esnaf olarak ben ve diğer esnaf dostlarımız artık illallah dedik yani. Yollarımız kapalı, arabalarımız geçemiyor, işlerimize geç gidiyoruz, çalışanlar işlerine geç kalıyor" diye konuştu.

"200 metreden mobilya taşıyorlar"

Ertuğrul Kambur, esnafın yanında vatandaşların da çalışmalardan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Belediye otobüsü şoförlerinin psikolojileri bozuldu, adamlar bulup yol gidemiyorlar, yolcuyla takışıyorlar, yolcu diyor, "beni burada indirdin', adam ne yapsın nereye indirsin. Adam, evlenecek, evine eşya alıyor, 200 metreden mobilya taşıyorlar. Biz kalebodur, fayans satıyoruz, 200 metreden kalebodur, fayans taşıyoruz. Bunu güzel bir şeklide dile getirdik, yapıcı olarak. İnşallah, Tekirdağ'ın bu çalışmaları hızlıca sona erer. Güzel bir mutlu son olur, halkımız rahat eder yani, halkımız çok iyi değil" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Kambur, açıklamasının ardından kemençesini alarak, belediye başkanı için yaptığı besteyi bir kez daha seslendirdi.

"Verdik sana oyları, yaptır ya bu yolları"

Tekirdağ'da yaşayan Karadenizli Esnaf Ertuğrul Kambur'un Tekirdağ'ın yolları için yazıp kemençe eşliğinde söylediği Türkü ise şöyle:

"Verdik sana oyları, yaptır ya bu yolları. Artık geçilmez oldu Tekirdağ sokakları. Aşkımız hep benzesin Tekirdağ yollarına, pamuk mu tıkıyorlar başkanın kulaklarına."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber