Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Kasım 2014 - 16:13 Yorum: 0

"Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı"

BURSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bursa Şube Müdürlüğü, "Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenleyecekMüdürlükten...

'Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı'

BURSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bursa Şube Müdürlüğü, "Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenleyecek

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Bursa'da hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkililerine proje hakkında genel bilgi vermek, biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık kavramlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak ve ileride bu konu ile ilgili gerçekleştirilecek ortak faaliyetlere zemin hazırlamak amacıyla "Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenleneceğini bildirdi.

Açıklamada, 2 Aralık'ta bir otelde gerçekleştirilecek çalıştayla ilgili şunlar kaydedildi:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ülkemizin sahip olduğu biyolojik kaynakların izinsiz olarak yurt dışına çıkartılmasının ve ülkemizin kontrolü ve ortaklığı dışında çeşitli amaçlarla kullanılmasının önlenmesi ve bunun sonucunda ülkemize ait genetik kaynaklardan elde edilebilecek ekonomik, sosyal, bilimsel, teknolojik, tıbbi, ticari ve kültürel potansiyel faydaların ülkemiz menfaatine kullanılması gayesiyle 2013-2015 yıllarında ülke genelinde yürütülmek üzere 'Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi'ni başlatmıştır. Biyokaçakçılık hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi hususu, ülkemiz açısından büyük önem arz etmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber