Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Ocak 2017 - 15:44 Yorum: 0

“Biz her zaman ‘yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak Cumhuriyetin...

“Biz her zaman ‘yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak Cumhuriyetin temellerinin Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından atıldığını belirterek hiçbir şekilde değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi. Yurdunuseven, "Biz her zaman "yaşasın Cumhuriyet" diyoruz" dedi.

AK Parti İL Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Anayasa değişikliği paketinin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını ve 2 aylık bir sürenin olduğunu belirterek, "Meclisteki çalışmadan sonra sayın Cumhurbaşkanımıza incelemek üzere gönderildi Anayasa değişikliği teklifi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilanından sonra 60 günlük süreden sonraki ilk hafta yapılacak. Ama 2 Nisan ya da 9 Nisan tarihleri pazar günüde denk geldiği için bu tarihlerden birisi olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

"Afyonkarahisar teşkilatı olarak referandum çalışmalarına hazır"

AK Parti İl Teşkilatı olarak referandum çalışmalarına hazır olduklarının altını çizen Yurdunuseven, "2007 yılındaki referandum değişikliğinde halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi geldikten sonra 16 Ağustos 2014 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Bu anayasa değişikliğiyle biz şunu söylüyoruz "artık devletimiz, milletimiz, millet odaklı, halk odaklı hale geldi." Dolayısıyla milletimiz bundan sonra karar verecek inşallah 2007'de olduğu gibi bugün de biz Ak Parti olarak, Afyonkarahisar teşkilatı olarak bu çalışmalarda hazırız. Her zaman bizim bir kuralımız vardır, AK parti olarak genel bir ilkemiz vardır. Bu da seçimin olduğu ertesi günü sanki yeni bir seçim yapılacakmış gibi tekrar teşkilatlarımız hazırdır. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bize verilecek görevleri yerine getireceğiz. Halkımızın "evet" demesi için, halkımızın iradesi için, halkımızın karar vermesi için "evet" diyeceğiz. Özellikle şunun üstünü vurgulayarak söylüyoruz ki istiklalimiz için, istikbalimiz için ve istikrarımız için "evet" diyoruz" diye konuştu.

"Biz her zaman "yaşasın Cumhuriyet" diyoruz"

Cumhuriyetin temellerinin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atıldığını belirten Yurdunuseven, hiçbir şekilde değişikliğin söz konusu olmadığını vurguladı. Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun riyasetinde hafta sonunda Afyonkarahisar'da Anayasa Çalışmaları ve Hükümet Sistemi adı altında bir çalıştay gerçekleştirildi. Burada söylenen genel çerçeve içerisinde inşallah AK Parti'nin programı belli olacak. Bu program çerçevesinde biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Muhalefette "hayır" diyenlere bir bakmak lazım. Kimler "hayır" diyor. İşte 3. köprüye "hayır" diyenler, nükleer santrale "hayır" diyenler, terörle mücadeleye "hayır" diyenler ve şimdide anayasaya "hayır" diyenler. Bunlar hangi cephede, kimler bir birini destekliyor bakmak lazım. Muhalefet maalesef gerilim stratejisi uygulamaya başladı. Biz bu gerilim stratejisine inşallah taraf olmayacağız. Hep şunu özellikle söylüyoruz; milletimiz odaklı, halkımız odaklı, onun karar vereceği bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Halkımız ne derse, halkımızın sandıktan çıkan kararı ne ise onun her zaman başımızın üzerinde olduğunu vurguladık. Burada hiçbir zaman rejim değişikliği yoktur, Cumhuriyetimizin temelleri 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından atılmıştır. Adı Cumhuriyettir ve hiçbir şekilde değişiklik söz konusu değildir. Biz her zaman "yaşasın Cumhuriyet" diyoruz ve burada yapılacak olan sistemin içerisindeki tıkanıklığı gidermek için biraz önünü açmak, tabiri caizse bir kavşağa gelen aracın yapılacak değişiklikle düzgün yola girmesi için halkımızın iradesini gerçekleştirecek bir referandum olacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber