Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Teknoloji 10 Haziran 2016 - 10:44 Yorum: 0

Blippar Yeni Görsel Keşif Yöntemini Tanıtıyor

Teknoloji şirketi Blippar, yapay zeka yeteneklerini genişletiyor. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik sayesinde özel bir görsel keşif tarayıcısı geliştiren...

Blippar Yeni Görsel Keşif Yöntemini Tanıtıyor

Teknoloji şirketi Blippar, yapay zeka yeteneklerini genişletiyor. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik sayesinde özel bir görsel keşif tarayıcısı geliştiren teknoloji şirketi Blippar, Inc., Blippar uygulaması altında geliştirdiği yeni "Blipparsphere" teknolojisini piyasaya sürdü.

Blipparsphere, şirketin hali hazırdaki yapay zekayla öğrenme ve bilgisayarla görme yeteneklerini kullanarak, kullanıcının fiziksel ortamı hakkındaki bilgileri derinleştirmek ve kişiselleştirmek için Blippar uygulaması aracılığıyla görsel keşif tarayıcısı sunuyor. Blippar Kurucu Ortağı ve CEO'su Ambarish Mitra yaptığı açıklamada, "Blipparsphere'in geliştirilmesi, arama alanında tam bir evrim ve görsel keşif alanında çığır açıcı bir gelişme. Görsel keşif ve bilgisayarla görme teknolojilerini bir araya getirmemiz, artırılmış gerçeklik ile geldiğimiz noktayı ileri taşıyor. Günlük hayatımızda karşılaştığımız görüntüler ve objeler ile ilgili çok daha hızlı ve daha doğru tanıma ile derinlikli, kişiye özel içerikler sunma imkanı tanıyor. Öte yandan Blipparsphere, bilgi grafik eklentisinin yanı sıra şirketimizin "her insanın dili ya da eğitiminden bağımsız olarak etrafındakiler hakkında sınırsız bilgiye erişebilmesini mümkün kılan bir dünya yaratma" vizyonunu da ileriye taşıyacak diğer geliştirmelerle birlikte sunuluyor. Blipparsphere deneyimini yaşamak için ise iOS ve Android üzerindeki Blippar uygulamasını indirmek yeterli" dedi.

"Bugün eklediğimiz güncelleme ile güçlendirdiğimiz yeni keşif özelliği, insanın doğal düşünme hali ile uyum içinde. Herhangi bir şeyi blipp'lediğinizde, sizi yeni görüntü ve bilgilerle bağlantıya geçirirken, orijinal obje ya da görüntünün aslında diğer şeylerle nasıl bir bağlantıda olduğunu gösteriyor" diyen Mitra, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu özellik, kullanıcıların herhangi bir şey hakkındaki anlık meraklarından hareketle deneyimsel bir yolculuğa çıkmalarına imkan tanıyor. Örneğin, Blipparsphere ile birbiriyle ilgili bir konudan diğer konuya atlarken, sıradan bir su bardağı ile başlayıp, Başkan Obama'nın blipp'inde kendinizi bulabiliyorsunuz. Blipparsphere, sizi çevreleyenler hakkında bilgi edinmek için hem son derece eğlenceli yöntem, hem de sıradan şeyleri bile blipp'leyerek sıra dışı gerçekleri ve hikayeleri keşfetmenizi sağlıyor."

"Herhangi bir objeyi blipp'lediğiniz anda Blippar uygulaması, obje ile ilişkili ve ilgili organik sonuçlardan, markaların desteklediği içeriklerden, markaların, yayınların ve reklamcıların sağladığı artırılmış gerçeklik deneyimlerinden oluşan kusursuz bir "light web" deneyimi sunuyor. Kullanıcılar Blipparsphere ile ilk ilişkiye geçtikleri andan itibaren, kendilerini çevreleyen her şey ve kişisel ilgi alanları hakkındaki konulara yönlendiriliyorlar. Blipparsphere sayesinde öğrenmek, deneyimlemek ve paylaşmak için çok daha güçlü ve yepyeni bir keşif platformu sağlanmış oluyor" diyen Blippar Türkiye Ofisi Ceo'su Zehra Öney ise, "Bugün tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de duyurusu yapılan "Blipparsphere" adını verdiğimiz Görsel Bilgi Teknolojisi ile Blippar uygulaması gerçek bir görsel keşif tarayıcısı ve arama motoru hizmeti sunuyor. Herhangi bir objeyi blipp'lediğinizde Blippar uygulaması, obje ile ilgili ve ilişkili organik sonuçlardan, markaların, yayınların ve reklamcıların desteklediği içeriklerden, varsa sağladığı artırılmış gerçeklik deneyimlerinden oluşan kusursuz bir "light web" deneyimi sağlıyor. Blippar ile her insanın dil ya da eğitiminden bağımsız olarak etrafındakiler yani fiziksel dünya hakkında sınırsız bilgiye erişebilmesi artık mümkün olacak. Türkiye dijital dönüşümün en güçlü yaşandığı ülkelerden birisi. Akıllı telefonda internet kullanımında dünyada 2. sıradayız. Türk insanının bu ilgisiyle birlikte "Blipparsphere" uygulaması Türkiye'de daha meraklı, daha araştırmacı ve daha bilgili bir nesil oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum ve bundan dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber