Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 19 Eylül 2014 - 16:35 Yorum: 0

BM Akdeniz'de batırıldığı iddia edilen geminin araştırılmasını istedi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin, geçen hafta Malta açıklarında yaklaşık 500 yasa dışı göçmeni taşıyan teknenin batırılmasına ilişkin iddialarının araştırılması gerektiğini açıkladı.

BM Akdeniz'de batırıldığı iddia edilen geminin araştırılmasını istedi

Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada faciadan kurtulanların ifadelerinin Akdeniz'deki katliamların boyutlarını bir kere daha gözler önüne serdiğini anlatım etti.

BM Komiseri Hüseyin, Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika devletleri ile Avrupa ülkelerine insan kaçakçıları sebebi ile kasıtlı şekilde batırıldığı ve takribî 500 göçmene mezar bulunduğu ileri sürülen tekne ile alakalı gerçeklerin ortaya çıkarılması için destekçi olmaları çağrısında bulundu. 

İddiaların doğrulanması mecburiyetinde bunun bir katliam olabileceğini vurgulayan Hüseyin, bu tip suçların cezasız kalmaması gerektiğini kaydetti.

İlgili ülkeleri insanları bu çeşit tehlikeli yollara sürükleyen ana nedenleri çözmek için ellerinden geleni yapmaya çağıran Hüseyin, 'Bu, tam anlamıyla korkunç bir kaza' ifadelerini kullandı.

Açıklamada faciadan kurtulan ve Uluslararası Göç Örgütü yetkililerine ifade verici 11 göçmenin kaçakçıların tekneyi kasıtlı şekilde batırdığını söylediğine dikkat çekildi.

Batan teknenin Mısır'ın Dimyat limanından kalktığını belirten göçmenler, teknenin çoğu Gazzeli Filistinliler olmak üzere Mısır, Suriye, Sudan ve öteki kimi devletlerin vatandaşlarını taşığını belirtti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber