Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Ekim 2014 - 02:03 Yorum: 0

BM Kıbrıs'ta tansiyonun düşürülmesini istedi

BM Genel Sekreteri Ban, Kıbrıs'ta hidrokarbon konusundaki tartışmalar ve devamında müzakerelerin kesilmesinden duyduğu endişeyi bildirdi.

BM Kıbrıs'ta tansiyonun düşürülmesini istedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs hususi Danışmanı Espen Barth Eide ile biraraya geldi.

BM Genel Sekreterliği'nden görüşmeye ait verilen bilgiye göre, toplantıda Eide, Kıbrıs ve yakın çevresindeki son olup bitenleri Genel Sekreter'e aktardı.

Genel Sekreter Ban da, Kıbrıs'ta hidrokarbonla ilişkili konular nedeni ile huzursuzluğun çoğalması ve müzakerelerin kesintiye uğramasından duyduğu endişeyi vurgulayarak, 'Konuya yan bütün kesimlerin, zaten istikrarsız bulunan bölgenin daha da istikrarsızlaşmasını engellemek amacıyla tansiyonu düşürmesi gerekiyor' dedi. 

Tarafların gecikmeden müzakere masasına dönmesini dileyen Ban, bölgedeki devletlere de yapıcı müzakereler için meyilli bir ortam oluşmasına yardım verme çağrısı yaptı.

Eide'nin Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan'a ziyaretler gerçekleştireceğini kaydeden Ban, bütün tarafların Eide ile yapıcı bir meslek arasında olmasını umduğunu belirtti.

Ban, Eylül ayında Kıbrıslı liderlerin müzakereleri hızlandırma taahhüdünde bulunduklarını da hatırlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakere sürecindeki son gelişmelere ilişkin, geçen hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, 'İyi düşünce yetkilerinizi kullanarak, Kıbrıs Rum tarafının adil, sürdürülebilir ve müzakere edilmiş bir çözüme varmak adına, ön şartsız müzakere masasına dönmesini sağlamanız için ekselanslarının yardımını istirham ederim' ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Mustafa Keleş

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber