Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Ekim 2014 - 08:05 Yorum: 0

BMGK adaylığı süreci olumlu neticelenecektir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin BMGK adaylığı ile ilgili olarak, "Bizim bu sürecin olumlu neticeleneceğine inancımız tam. Türkiye BMGK üyesi olarak küresel barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam edecek" dedi.

BMGK adaylığı süreci olumlu neticelenecektir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında geldiği New York'taki temaslarını tamamladı ve ABD'den ayrıldı.

Çavuşoğlu temaslarının son gününde Seyşeller ve Bhutan dışişleri bakanları ve Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu'nun (CPLP) BM daimi temsilcileriyle buluştu.

New York temasları sırasında bir araya geldiği muhataplarından Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine destek isteyen Çavuşoğlu, BMGK üyesi bir Türkiye'nin bölge ile dünya barış ve güvenliğine yapabileceği katkıları anlattı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da 'Bizim bu sürecin olumlu neticeleneceğine inancımız tam. Türkiye BMGK üyesi olarak küresel barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam edecek' ifadesini kullandı.

ABD'deki yoğun temasları süresince dış politikada yaşanan kritik gelişmeleri de an be an takip ettiklerini ve gerekli çalışmaları New York'tan yürüttüklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Türkiye'ye döner dönmez terörle mücadelede daha önce atılan adımları güncelleme ve yenilemeye yönelik kararları TBMM'de görüşeceğiz. Bütün dünyayı tehdit eden ve Türkiye'ye doğrudan etkileri olan bu mücadeleye milli bir mesele hassasiyetiyle yaklaşılması önem taşıyor.'

Muhabir: Mustafa Keleş

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber