Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Haziran 2018 - 13:18 Yorum: 0

Böceklerden kurtulayım derken sağlığınızdan olmayın

Havaların ısınmasıyla özellikle bazı böcek türlerinde artış yaşanırken, haşere ilaçlama sektöründeki uzmanlar ilaçlama yaptırırken uyarılarda...

Böceklerden kurtulayım derken sağlığınızdan olmayın

Havaların ısınmasıyla özellikle bazı böcek türlerinde artış yaşanırken, haşere ilaçlama sektöründeki uzmanlar ilaçlama yaptırırken uyarılarda bulunarak, "İlaçlama yaptırayım derken sağlığınızdan olmayın. İlaçlama yapılacak firmanın Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olması gerekiyor. Ayrıca 50 liranın altında yapılan ilaçlama risklidir" dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bazı böcek türlerinde artış yaşanırken, uzmanlar böceklerden kurtulayım derken sağlığın tehlikeye atılmaması noktasında uyardı. Konu ile ilgili bilgi veren haşere ve böcek ilaçlama konusunda faaliyet gösteren firmanın yetkilisi Ramazan Şimşek, Türkiye'de ilaçlama yapmanın bir zamanının olmadığını belirterek, "Türkiye genelinde hava şartları değişkenlik gösterdiği için ilaçlama konusunda net bir zaman söylenemez. Bazı haşereler vardır onlar her dönem üreyebiliyor. Bizim önerimiz konutların yılda en az iki defa ilaçlama yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

"50 liranın altında yapılan ilaçlama risklidir"

Bazı yanlış bilinen durumlara da dikkat çeken Şimşek, "Evde bir böcek öldürdüğünüzde 41 tane yavru üreme imkanına sahip olabilir. Aktarlardan içlerinde ne olduğunu bilmediğiniz ilaçları kesinlikle almamanız, hem kendi sağlığınız hem de ailenizin sağlığı için önemlidir. İlaçlama yaptırırken öncelikle ilaçlama yapılacak firmanın Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olması gerekli. İstenildiği takdirde ilgili firma bu belgeyi gösterebilir. İlaçlama fiyatı da belirleyici rol oynayabiliyor. 50 liranın altında yapılan ilaçlama risklidir. Kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı onaylı ilaç olması sağlık açısından önemli bir durum. Gelen personelin uzman personel olması, bu alanda eğitimli ve donanımlı olması gerekli. Eğer vatandaşın şüphelendiği bir durum varsa mutlaka ilgili yerlere şikayette bulunması önemli bir durum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber