Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 11 Mayıs 2016 - 14:58 Yorum: 0

Bodrum Evlerini Kadınlar Boyuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 üniversiteli bayan işlerinden istifa ederek hayallerindeki meslek olan boya ve badana işleri yapmaya başladı

Bodrum Evlerini Kadınlar Boyuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 üniversiteli bayan işlerinden istifa ederek hayallerindeki meslek olan boya ve badana işleri yapmaya başladı

Bodrum'da yaşayan Duru Tümer çalıştığı şirketten istifa ederek Baba mesleği olan Boya, badana işi yapmaya başladı. 1 çocuk annesi 39 yaşındaki Tümer Bodrum'daki villaları boyayarak hayallerin kavuştu. Baba mesleğini devam ettiren Tümer Özel bir şirkette müdürlük yapan 29 yaşındaki, üniversite mezunu kardeşi Merve Karahan'ıda İstanbul'dan çağırarak kurduğu ekibe dahil etti. Üst düzey yöneticilikten istifa ederek boya badana işine girişen 2 kız kardeş kalekim, montalama gibi zor işçilik isteyen işlere de el attı. Ağır inşaat işleri de yapan Duru ve Merve ustalar "bir müsaade canım parfüm kokan kadınlarda yer aldı"sloganı işlerini büyütmeye çalışıyor.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Duru Tümer Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Heykel Bölümü ikinci da okuduğunu ve bir yandan da sevdiği meslek olan Boya badana işi yaptığını açıklayarak "30 yıldır Bodrum'a gelir giderim son 10 yıldır Bodrum'da tamamen yaşamaya başladım. Hep özel sektörlerde çalıştım. Asıl mesleğim ise turizm otelcilik. Ortaokulu bitirdikten sonra yapı inşaat teknik meslek lisesini kazandım ama ben bu bölümü okumayacağım diyerek Turizm meslek lisesine gittim. Ama büyük bir hata yaptığımı şimdi fark ediyorum. Bizim ailemiz boya işleri yapıyor. Üvey babam bu işin içerisinde her akşam onun hikayelerini dinliyorduk. Hergün boyalar nasıl yapılır renkleri karışımları nasıl olur anlatırdı. Ben bu işin içerisine dahil olmamız gerektiğine inandım. Sadece boya badana yapmıyoruz kalekim de çekiyoruz. Mantolama ve izolasyon işleri de yapıyoruz. Diranaj borusu döşüyoruz duvar içerisine ve evlerin rutubetten korunmasını sağlıyoruz. Bayan arkadaşlarım arıyor bu işi yapmak için yakın zamanda bayan bir gurup kuracağım. Kardeşim İstanbul'da çalışıyordu. Onuda ikna ederek ekibimize dahil ettim"dedi.

İstanbul'daki işinden istifa edip Bodrum2da boya, badana işi yapmaya başlayan Merve Karahan ise işinden istif edip geldiğini belirterek "ablamın ve babamın sayesinde onların yanına geldim. Çok mutluyum onların yanında çalışmaktan. Bir bayanın her şeyi göstermek adına hep beraberiz"ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber