Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 29 Temmuz 2014 - 18:38 Yorum: 0

Bodrum'da Kaat'ı sergisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 14. Yüzyıldan kalan Kaat'ı sanatını sanatseverlerin beğenisine sundu

Bodrum'da Kaat'ı sergisi

MUĞLA (AA) - Bodrum'da 14. Yüzyıldan kalma Kaat'ı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) birçok görevde bulunduktan sonra emekli olan ve 14. Yüzyıldan kalma Kaat'ı sanatına merak salan Katta sanatçısı Dilek Erim Aydemir, Bodrum Kalesi avlusunda açtığı sergiyle tatilcilerin büyük ilgisini çekiyor.

Kaat' sanatı hakkında gazetecilere bilgiler veren Aydemir, 14. Yüzyılda Afganistan'ın Herat bölgesinde Abdullah Kaat'ı adında bir usta tarafından yapılmış eserleri yeniden gün yüzüne çıkardığını söyledi.

Eserin Osmanlı'ya gelişinin Fatih Sultan Mehmet dönemine rastladığını anlatan Aydemir, "Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinden ilk ustanın Abdullah Kaat'ı olduğunu anlıyoruz. Bazı eserlerimiz yurt dışında da sergileniyor. 50'nin üzerinde eser var. 14. Yüzyıldan günümüze nasıl eser kaldıysa bizden de bizden sonraki nesillere kalması için çalışmalar yapmak gerektiğine inanıyorum" dedi.

Türkiye'de Kaat' sanatının tam olarak tanıtılmadığı anlatan Aydemir, şöyle konuştu:

"Bazı malzemeleri yurt dışından getirtmek zorunda kalıyorum. Eserlere ameliyat bıçağıyla çalışıyorum hatta bazen büyüteç de kullandığım zamanlar da oluyor. 30 yıl TBMM'de çalıştıktan sonra emekli oldum. 10 yılımı Dolmabahçe Sarayında çalışarak geçirdim. Geleneksel Türk Süsleme Sanatını bizzat kurdum ve yöneticiliğini üstlendim. Kaat'ı sanatına aşık oldum. Milli Eğitim Bakanlığı dahi bu sanatı unutmuştu. Yaptığım çalışmalar sonucu bakanlık programına aldırdım. Ayrıca bu sene Türkiye'de ilk kez Uludağ Üniversitesi'nde seçmeli ders olarak verilmesini başardım ve dersini veriyorum. Bodrum'da da bu sanatın tanıtılması için bulunuyorum." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber