Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Bodrum'da nevruz kutlamaları

Bodrum ilçesinde HDP üyesi yaklaşık 500 kişilik grup, yöresel kıyafetleriyle türküler söyleyip halay çekerek nevruz ateşi yaktı

Bodrum'da nevruz kutlamaları

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, yüzlerce kişinin katılımıyla nevruz kutlaması yapıldı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bodrum'da nevruz etkinliği düzenlendi. Gümbet Mahallesi'ndeki pazar yerinde düzenlenen kutlamalara, HDP Merkez Yürütme Kurulu fahri üyesi Kenan Kalyon'un da arasında bulunduğu HDP üyesi bir grup ile 500'e yakın vatandaş katıldı.

Kutlamalarda Türkçe ve Kürtçe şarkılar söylendi. Gruptakiler halay çekerek nevruz ateşi yaktı.

Kenan Kalyon, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl nevruzu 17 Mart'ta başlayarak Türkiye'nin dört bir yanında kutladıklarını söyledi. En önemli nevruzun Diyarbakır'da olacağını ifade eden Kalyon, "Orada Abdullah Öcalan'ın mesajı okunacak. İki yıl önce çatışmasızlık sürecini başlatan mesaj da orada okunmuştu. Şuanda mesajın içeriği hakkında bilgi sahibi değiliz ama kamuoyu ile biz de bilgi sahibi olacağız" dedi. 

Kalyon, çatışmasızlık sürecinin çözüm ve müzakere sürecine evrilme noktasında olduğunu vurgulayarak, "Tam bu eşikte bu mesajın içeriği çok önemli" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber