Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Nisan 2018 - 20:13 Yorum: 0

Bodrum’da ralli heyecanı başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Rally Halikarnassos Yarışları magazin startıyla başladı.

Bodrum’da ralli heyecanı başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Rally Halikarnassos Yarışları magazin startıyla başladı. Motosiklet, ATV-SSV ve 4x4 araçların katıldığı yarışlar 4 gün sürecek.

Transanatolia Rally Raid'in bu yıl 2'inci kez Bodrum'da düzenlediği Rally Halikarnassos yaklaşık 70 araç ve 100'ün üzerinde sporcunun start verildi. Bodrum Yarımadası ve Datça'da gerçekleşecek olan Rally Halikarnassos yarışları için Bodrum Belediye meydanında açılış seremonisi düzenlendi. Teknik ve güvenlik şartlarına uygun olan motosikletler ve ATV-SSV ve 4x4 araçlarla katılımcıların zorlu parkurları geçmek için yarışacağı organizasyon Bodrum Belediye meydanındaki teknik kontrollerinin ardından verilen seremonik start ile başladı. Startı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve organizasyon yetkilileri verdi.

Magazin startının ardından yapılan sıralama etabı Bodrum Devlet Hastanesi'nin yan tarafından başlayıp arazide devam ederek, Mümtaz Ataman Kavşağı'nda son buldu. Parkurda büyük heyecan yaşandı.

Start öncesi basın mensuplarına bilgiler veren Halikarnassos Motorsporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Yarışa yaklaşık 70 araç katılıyor. Motosikletler, Atv, utv ve jeepler 4 gün boyunca 600 km'lik bir etap aşılacak. Etaplar Bodrum'dan başlıyor ve Bodrum'da bitiyor. 1'inci gün sıralama turları yapılacak. 2'inci gün Bodrum, Mumcular, Mazı etabı olacak. 3'üncü gün feribotlar ile Datca'ya geçiliyor ve Gökova körfezi geçilecek. Son gün ise Bodrum parkurunda son yarışlar yapılacak."

Halikarnassos Motorsporları Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ercan Esendemir ise Çok heyecanlı bir yarışın kendilerini beklediğini ifade ederek, "Bodrum için faydalı bir yarış düzenliyoruz. Yoğun bir katılım oldu yarışlara. Yüzde 51 civarında yarışlarda bir artış var. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz Bodrum için" diye konuştu.

TR Extreme Yetkilisi Atilla Serttaş da Muğla'yı ve Bodrum'u tanıttıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Yarışlara katılım geçtiğimiz yıla göre daha da arttı. Yaklaşık 120 sporcu ve 70'in üzerinde motorlu araç var. Bu sene İtalya ve İngiltere'deki yarışlarla çatıştığı için yabancı katılımcıda azalma var. Bir daha ki yarışların yabancı rezervasyonları doldu şimdiden. İnşallah Bodrum'a bir katkı sağlarız. İyi bir yarış olacak Bodrum, Datça ve Muğla'da. Bölgemizin tanıtımına da büyük bir katkı sağlamış olacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber