Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Eylül 2014 - 16:58 Yorum: 0

Bodrum'da taşımalı eğitim tartışması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, çocuklarının taşımalı eğitim sistemine dahil olmasını isteyen velilerle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları arasında tartışma yaşandı

Bodrum'da taşımalı eğitim tartışması

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, çocuklarının taşımalı eğitim sistemine dahil olmasını isteyen velilerle ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları arasında tartışma yaşandı.

Taşımalı sisteme dahil olmak isteyen Nafiz Ilıcak İlkokulu ile Muharrem Eskiyapan Ortaokulu'nda eğitim gören 30 öğrencinin velisi, çocuklarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek yetkililerden destek istedi. 

Okullarının bulunduğu bölgeye düzenli ulaşım aracının bulunmadığını öne süren öğrenci velileri, bir süre yetkililerle tartıştı. Tartışma, kaymakamlıkta görevli korumaların, velileri Kaymakamla görüşmeye götürmesinin ardından son buldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erkan Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gündoğan Mahallesi'nde bulunan bazı vatandaşların çocuklarını Nafiz Ilıcak İlkokulu'na gönderdiğini söyledi. 

Okulun çocuklara yaklaşık 4,5 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ifade eden Güngör, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız çocuklarının taşımalı eğitimden yararlanması için dilekçe verdi fakat taşımalı eğitim kapsamına alınması gereken okul ve bölgelerle ilgili bir yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelikteki kriterler incelendiğinde, vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınamıyor. Yönetmelik gereği Nafiz Ilıcak İlkokulu'na taşınan hiçbir öğrenci yok. Vatandaşlarımız maddi sıkıntıda olduklarına istinaden böyle bir talepte bulunmuşlar ama biz yönetmelik gereği olumlu cevap veremedik."

Taşımalı sisteme dahil olmak istediklerini belirten veli Süleyman Güzel ise çocukların okula gidip gelirken zorlandığını savundu. 

Yetkililer tarafından muhatap alınmadıklarını öne süren Güzel, "Dilekçelerimiz işleme korunmuyor. Taşımalı sisteme geçmek için maddi anlamda bir yardım istiyoruz" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber