Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 16:38 Yorum: 0

Bodrum'da "yüksek kira" eylemi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, ilçedeki yüksek kiraları protesto etti

Bodrum'da 'yüksek kira' eylemi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup vatandaş, kiraların yüksek olduğunu iddia ederek eylem yaptı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan ve aralarında öğretmenlerin de olduğu kişiler, "Geçinemeyen gitsin zihniyetine son", "Bodrum'da kiralar denetlensin", "Maaşlar bin lira kiralar 2 bin lira" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Engin Karataş, alanda toplananların Bodrum'da yıllardır yaşayan, işçi, memur, emekli ve esnaf olduğunu söyledi.

Son bir iki yıldır Bodrum'un emekçiler için "yaşanmaz hale getirildiğini" öne süren Karataş, "Barınma hakkımız elimizden alınıyor. Kiralar ve hayat pahalılığı her geçen gün adeta bilinçli olarak artırılıyor. Kiralardaki dengesiz artış talepleri üzerine biz kiracılar bir araya geldik, buradan yetkililere sesleniyoruz" dedi.

Bodrum'daki kiraların belli bir kotaya çekilmesini talep eden Karataş, şöyle konuştu:

"Kiralık evlerin denetlenmesi, burada yaz kış yaşayıp çalışan insanların daha fazla mağdur edilmemesi ve acil olarak bir önlem alınması için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Zaten pahalı olan kiralık bir ev 800 lira iken, bu yıl bin 500 liraya yükseltildi. Kendi işçisinin haklarını korumayan Bodrum yöneticilerinin bu duruma ses çıkarmamasını bindikleri dalı kesmek olarak görmekteyiz."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

ETİKETLER: Bodrum , Kira , Eylem , yüksek kira , kiralık ev
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber