Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

Bodrum'daki sahil düzenleme çalışmaları

Belediye Başkanı Kocadon, düzenlemeler kapsamında mağdur olacaklarını iddia eden işletmecilerle bir araya gelelek, çalışmalar hakkında bilgi verdi

Bodrum'daki sahil düzenleme çalışmaları

MUĞLA (AA) - Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez'deki işletmecilerle bir araya geldi. 

Bitez'de önümüzdeki günlerde başlatılacak sahil düzenleme çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sahilde bulunan ve ruhsata aykırı olduğu tespit edilen bazı iş yerlerinin yıkılacağını, bazılarının ise tadilattan geçirileceğini anlatmak üzere işletmecilerle bir araya geldi. 

Kocadon, işletmelerin kumsalı masa ve sandalyelerle kapladığını, denize girmek için sahile gelen vatandaşların bu durumdan mağdur olduklarını belirtti.

Vatandaşların taleplerini değerlendirdiklerini anlatan Kocadon, "Biz kamuya yönelik çalışma yaparız, şahıslara değil. Herkes kazanacak, kimse mağdur olmayacak. Kamuya terk edilmiş alanlar kamu yararlansın diye terk ediliyor. Buraları güzelleştireceğiz" dedi.

Kıyı kenar çizgilerine göre çalışmalar yürüteceklerini bildiren Kocadon, şöyle konuştu:

"Herkes mülkiyetini arkadaşlarımızın ölçerek belirlediği kırmızı noktaya göre bilecek. Ondan sonraki kamuya ait olan alan. Bunun tasarrufu belediyede. Tadilat işlemlerinin ardından sizlerle yeniden oturup değerlendirmelerde bulunuruz ama sizin gerçek mülkiyetiniz bu plana göre olacak. Bizim derdimiz ekonomiye nasıl katkı sağlarız."

Bitez'de turizmi 4 aydan 8 aya çıkartmayı amaçladıklarını vurgulayan Kocadon, "Derme çatma işletmeler olmayacak. Bu düzenlemelerin muhakkak yapılması gerekiyor. Bunun örneklerini ilçede yaptık. Yıkılacaksa yıkılacak. Bu plan kafamıza göre değil, ölçülerek yapıldı. Kimsenin canı yansın istemeyiz" dedi.

Toplantıda işletmeciler ise yapılacak çalışmadan işletmelerin zarar göreceğini öne sürerek, yaşayacakları sıkıntıları dile getirdi.

Toplantının ardından Kocadon, belediye ekiplerinin kırmızı boya ile işaretledikleri alanları gezerek bilgi aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber