Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 31 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Bodrumlu "vücutçular" Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

Dünya ve Türkiye çapında dereceleri bulunan lisanslı vücut geliştirme sporcuları, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasının hazırlıklarını sürdürüyor

Bodrumlu 'vücutçular' Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor

MUĞLA (AA) - Bodrumspor'un lisanslı vücut geliştirme sporcuları, Antalya'da düzenlenecek Türkiye şampiyonası için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya ikinciliğine sahip Bilgehan Koç önderliğinde 2-5 Nisan'da Antalya'da yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'na hazırlanan sporcular, son hazırlıklarını yapıyor. Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren sporcular, Bodrum'a yeni derecelerle dönmeyi hedefliyor. 

Kendisi de haziran ayında Polonya ve İtalya'da düzenlenecek iki dünya şampiyonasına katılmak üzere çalışmalarına devam eden antrenör Bilgehan Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 22 yıldır vücut geliştirme sporuyla uğraştığını söyledi.

Türkiye, Avrupa ve dünya çapında dereceleri olduğunu ifade eden Koç, "İki ay sonra Polonya ve İtalya'da yapılacak dünya şampiyonalarına hazırlanıyorum. Öğrencilerimizden Ersen Öznesil, eski Türkiye şampiyonu. Onun da önünde Türkiye şampiyonası var. Kendisini hazırladık. Çok ümitliyim, birinci olacağına inanıyorum" dedi. 

Yarışlar öncesinde 6 aylık bir çalışma süreci olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Uzun vadeli bir çalışma süreci gerektiriyor. 6 aylık bir diyet süreci var. Üç ay önce şeker kesimini yapıyoruz. Yani vücuda şeker alımını azaltıyoruz. Son üç ayda katı diyet dediğimiz yağ ve tuzdan arınmış bir diyet takip ediyoruz. Günde çift idman yapıyoruz, yoğun bir tempo. Sadece idman olarak değil beyin olarak da psikolojik olarak da çok iyi motive olmanız gerekiyor."

- "Vücut geliştirme kötü alışkanlıklardan korur"

Antalya'da yapılacak şampiyona için hazırlıklarını sürdüren Ersen Öznesil ise gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için vücut geliştirmenin ideal bir spor olduğuna dikkati çekti.

Vücut geliştirmenin çok güzel bir spor olduğunu belirten Öznesil, "Sağlıklı beslenmek zorundasınız, düzenli yaşamak zorundasınız. Alkolden, sigaradan uzak durmak zorundasınız. Yani böyle bir nesli eğer peşimizden getirebiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

- "Bu sporu bayanlara sevdirmeye çalışıyoruz"

Türkiye şampiyonasına katılacak kadın sporculardan Selda Yıldırım, iki yıldır body fitness kategorisinde yarışlara katıldığını bildirdi. 

Girdiği yarışmalarda geçen yıl Türkiye üçüncülüğü elde ettiğinini ifade eden Yıldırım, "Bu yıl da iyi bir derece almayı hedefliyorum. Cuma günü yarışımız var. İnşallah bu sefer Bodrum'a şampiyonluk getireceğiz" dedi. 

Bu sporu sevenler kadar sevmeyenlerin de olduğunu ifade eden Yıldırım, vücut geliştirmeyi kadınlara sevdirmek için çalıştığını kaydetti.

Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'na Bodrumspor'dan 6 sporcunun katılacağı bildirildi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber