Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 13 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Boğazlıyan'da "Çanakkale Ruhu" konulu konferans

YOZGAT (AA) - Boğazlıyan Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında  "Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenlendi. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı...

Boğazlıyan'da 'Çanakkale Ruhu' konulu konferans

YOZGAT (AA) - Boğazlıyan Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında  "Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenlendi. 

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Belediye Düğün Salonundaki konferansta, Çanakkale Zaferi'ne birlik, şehitlik inancı, Allah'ın yardımı ve sağlam aile yapısıyla ulaşıldığını söyledi.

Çanakkale'deki askerlerin düşmanın ihanetine rağmen insanlığını hiç unutmadığına dikkat çeken Nursaçan, şöyle devam etti:

"Askerimiz bu kanın, bu kinin arasında insanlığını unutmadı. Birliğimiz vardı, ayrılık yoktu. Şehitlik inancı ve Allah'ın yardımı vardı. Aileler de sağlamdı, biz ailesi kutsal olan bir milletiz. Çanakkale'de yaşanan destanı burada da yaşatmaya o duyguları canlı tutmaya çalışıyoruz. 'Çanakkale geçilmez' denirken ülkemizin değişik bölgelerinde değişik etnik yapılarından çıkanlar Çanakkale'de bu ruhu yaşatmış ve şu anda huzur içinde üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize emanet etmişlerdir. Bizim böyle bir ecdadın torunları olarak ülkemizi daha güzel yerlere getirmemiz lazım." 

Programa Kaymakam Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, sivil toplum kuruluşları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber