Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Siyaset 20 Eylül 2014 - 21:04 Yorum: 0

Bölgede huzur ortamı sağlandı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamı sağlandı" dedi.

Bölgede huzur ortamı sağlandı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlendiği program kapsamında Midyat'a gelen 65 ülkenin büyükelçisiyle bir araya geldi. 

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'ın Hasankeyf ilçesinin ardından Mardin'in Midyat ilçesini gezen Türkiye'de vazife yapan 65 ülkenin büyükelçisiyle yemekte buluştu.

Yemeğe, Batman Valisi Azmi Çelik, eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri ve Vali Kemal Nehrozoğlu, Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan katıldı.

Tasarım Vakfı Başkanı Malhan, yemeğin peşinden Midyat’ın tarihi, kültürü, etnik yapısı meselesi için konuklara sunum yaptı.

Bakan Şimşek de, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİM'i, büyükelçilere yönelik düzenlediği programdan ötürü kutlama etti.

Çözüm süreci

Çözüm sürecinin önemine değinen Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

'65 ülkenin büyükelçisi aileleri ile müşterek Mardin'deler. Mardin medeniyetlerin buluştuğu nokta, çok sayıda medeniyetin beşiği. Dolayısı ile buraya alaka yoğun. Çözüm süreci ile müşterek alanda huzur ortamı sağlandı. Burada huzurlu bir ortam var, sulh var. Her ne kadar komşularımızda iri bir kaos varsa da, Türkiye fazla aşırı şükür huzur içerisinde. Tabi ki bu kadar fazla aşırı diplomatın buraya gelmiş olması sevindirici bir şey.' 

Bakan Şimşek, Mardin’in tanıtımı ve çözüm sürecinin yansımalarının gösterilmesi açısından ziyaretin ciddi olduğunu sözlerine ekledi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, medeniyetler beşiği şekilde tanımladığı Mardin ve Midyat’ı, dünyanın 65 ülkesine tanıttıklarını anlatım ederek, 'Medeniyetler beşiğindeki dinleri ve dilleri, farkı bulunan kişilerin nasıl bir arada yaşadığını dünyaya gösterebilmek, demokrasi adına, insan hakları ve ticari şekilde faydalıdır' diye konuştu.

Bakan Şimşek ve büyükelçiler yemeğin peşinden ilçeden ayrıldı.

Muhabir: Selahattin EROL

ETİKETLER: Bölgede , hu zur , ortamı , sağlandı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber